Lise Emilie og Sigrid tok første spadetak sammen med ordføreren

Torsdag gikk startskuddet for nye Stokmarknes skole.

Lise Emilie Pedersen og Sigrid Kvandal tro til da ordfører Siv Dagny Aasvik skulle ta det første spadetaket på nye Stokmarknes skole.   Foto: Per Eivind Knudsen

Hadsel

– Dette er det største investeringsprosjektet i moderne tid, sa Siv Dagny Aasvik da hun og Lise Emile Pedersen og Sigrid Kvandal ble med og tok det første spadetaket som signaliserer at nyskolen på Stokmarknes endelig er i gang.

– Vi har satset på fremtiden når vi nå bygger ny skole, og ungdommene har fått være med å bestemme, sa Aasvik i «spadetalen» foran en jublende flokk skolebarn.

Ungdommene selv har blant annet bestemt at skolen skal være skofri. Altså at utesko er no-og innomhus. I tillegg har ungdommene gitt råd om hvordan det skal bli ekstra hyggelig å gå der, ifølge Aasvik.

– Vi kommer til å bruke mest mulige klimavennlige løsninger og dette blir  et utstillingsvindu for hele Nordland når Hadsel nå velger å bygge ny skole, sa hun.


Vemodig

På sidelinjen sto avtroppende rektor Line Pedersen, og påtroppende oppvekstsjef, sammen med avtroppende oppvekstsjef Torbjørn Lappegard og fikk se sine respektive jobber avsluttes med jubel fra elevmassen.

– Det er jo litt vemodig å skulle gi seg som rektor, men som påtroppende oppvekstsjef er det godt å se det løftet skolene får. Skolene i Hadsel er på stell, sa Line Pedersen.

Helt tilfeldig

At det første spadetaket på nyskolen falt på hans siste offisielle arbeidsdag sier Lappegård er helt tilfeldig.

– Det er jo en grei avslutning det, med en ny skole som påbegynnes. Men at det er start på det prosjektet samme dagen som jeg gir meg, er et sammentreff altså, lover Lappegard.

– Men det er helt fantastisk at vi endelig er i gang med byggeprosjektet, som jeg synes er et resultat av meget gode prosesser og det blir bra å se nyskolen ferdig i 2020, sier avtroppende oppvekstsjef Torbjørn Lappegard.