To vesterålslag klare for Klassequizen i Nordland:

– Jeg har særlig blitt imponert over laget fra Myre skole

Fredag ble det kjent at også laget fra Stokmarknes skole er klar for fylkefinalen i årets utgave av Klassequizen i Nordland. Dermed har Vesterålen to lag i fylkesfinalen.

Laget fra Myre skole består av Julie Regine Pedersen, Eirik Berglund og Isak Tangrand  Foto: Niklas Aune Johnsen

Hadsel

Innspillingen av programmet med Stokmarkneslaget fant sted på tirsdag, men resultatet har vært taushetsbelagt frem til nå.

– Dette er gøy for både deltakerne, klassen og hele skolen. Vi er kjempestolt, sier kontaktlærer på tiendetrinn, Therese Tømmerås.


Melbu klinket til på Klassequizen:

– Jeg hadde glemt at det var i dag

Melbu skole fikk tirsdag morgen prøve seg på Klassequizen, og det var tre spente elever som satt klare når konkurransen dro i gang.

 

– Veldig stas

Myre skole ble klar for fylkesfinalen mandag i denne uken. Lærer Vivian Andreassen, gleder seg over avansementet sammen med elevene.

– Det synes vi er veldig stas. Elevene gleder seg veldig til finalen og er spente på hvordan det blir, sier hun.

Ifølge Andreassen har tiendeklassingene ved skolen hørt de fleste klassequizene fra Nordland på radio.

– Det har vært spennende å følge med på, samtidig som vi har kommet litt nærmere målet for hver skole som ikke klarte å få 11 poeng. På den måten har vi bygget opp stemningen, sier hun.


Ute av Klassequizen

– Ekstremt artig å være med

Elevene fra Risøyhamn skole røk ut av Klassequizen i semifinalen, som ble sendt på NRK lørdag kveld. Laget fikk 31 poeng av 51 mulige.

 

Har mål om landsfinale

På spørsmål om øksneslaget er fornøyde med å gå videre til fylkesfinalen, eller om de også har ambisjoner om landsfinale, svarer Andreassen at de ønsker å gjøre det så skarpt som mulig.

– Mitt inntrykk er at elevene har en målsetning om å gå videre, så får vi se, slår Andreassen fast.

Programleder for Klassequizen i Nordland, Niklas Aune Johnsen, er imponert over at Vesterålen stiller med to lag i fylkesfinalen.

– Spørsmålene er vanskelige og det er ingen tur i parken å delta i dette programmet. Særlig ble jeg imponert over Myre, som fikk 11 poeng ganske tidlig. Av de totalt 29 lagene som har deltatt i Nordland, har Myre vært suverent best, sier han til VOL.

– Gjør noe med samholdet

Aune Johnsen, som selv har vesterålske aner med far fra Sortland og mor fra Andenes, tror at Klassequizen bidrar til å skape fellesskap for lagene og klassene som er med.

– Deltakerne har gitt tilbakemelding på at det har vært artig å være med. Jeg tror at deltakelsen gjør noe med både samhold og lagfølelse. Samtidig er det også åpenbart at lagene blir skuffet når de ikke klarer å ta så mange poeng som de hadde håpet på, slår Aune Johnsen fast.

Stokmarknes skole stiller med henholdsvis Erik Jørgensen, Eivind Berg, Tine Emilie Pettersen og Markus Elias Haakonsen (vara) på årets Klassequiz.  Foto: Niklas Aune Johnsen

 

Fylkesfinalen i Klassequizen i Nordland finner sted 15 mars. De to beste lagene går videre til landsfinalen, som arrangeres i Oslo i løpet av april