Kollektivt selvmord - spilles på Stokmarknes og Sortland

Nordland teater kommer snart til en teaterscene nær deg, med en galgenhumoristiske «Kollektivt selvmord» etter en novelle av Arto Paasilinna.

Kollektivt selvmord med Nordland teater kommer til scenen både på Stokmarknes og Sortland.  Foto: Pressefoto

Hadsel

Om forestillingen: Beksvart komedie om en buss med selvmordskandidater på vei til Nordkapp. Det er midtsommer og – etter nok en konkurs – går direktør Rellonen inn i en låve for å skyte seg. Der finner han offiseren Kemppainen som holder på å feste et rep til en bjelke. Sammen bestemmer de seg for å utsette handlingene, og etter en lang diskusjon samme natt finner de en løsning de er fornøyd med: De vil samle selvmordskandidater fra hele landet til et seminar.

På seminaret bestemmer så en gruppe seg for kollektivt selvmord, og dermed starter en vanvittig reise i luksusbuss mot «dødsriket».

Kollektivt selvmord er den fjerde av Om forestillingen: Beksvart komedie om en buss med selvmordskandidater på vei til Nordkapp. Det er midtsommer og – etter nok en konkurs – går direktør Rellonen inn i en låve for å skyte seg. Der finner han offiseren Kemppainen som holder på å feste et rep til en bjelke. Sammen bestemmer de seg for å utsette handlingene, og etter en lang diskusjon samme natt finner de en løsning de er fornøyd med: De vil samle selvmordskandidater fra hele landet til et seminar.

På seminaret bestemmer så en gruppe seg for kollektivt selvmord, og dermed starter en vanvittig reise i luksusbuss mot «dødsriket».

Kollektivt selvmord er den fjerde av Paasilinnas bøker som ble oversatt til norsk, og den forener alle hans typiske trekk: humoristisk tilnærming til alvorlige temaer og stor innlevelse i høyst vanlige menneskers liv og problemer. AV Arto Paasilinna
REGI OG DRAMATISERING Bjørn Ravn Carlsen
SCENOGRAFI OG KOSTYME Even Børsum
DRAMATURG Carl Jørn Johansen
MEDVIRKENDE Stein Grønli, Rudy Claes, Jon Sigurd Kristensen, Stein Elvestad, Lars August Jørgensen, Dagrun Anholt, Ida Marie Bakkerud
Urpremiere på Nordland Teater 21. mars 2019. bøker som ble oversatt til norsk, og den forener alle hans typiske trekk: humoristisk tilnærming til alvorlige temaer og stor innlevelse i høyst vanlige menneskers liv og problemer.

AV Arto Paasilinna
REGI OG DRAMATISERING Bjørn Ravn Carlsen
SCENOGRAFI OG KOSTYME Even Børsum
DRAMATURG Carl Jørn Johansen
MEDVIRKENDE Stein Grønli, Rudy Claes, Jon Sigurd Kristensen, Stein Elvestad, Lars August Jørgensen, Dagrun Anholt, Ida Marie Bakkerud
Urpremieren på stykket er på Nordland Teater 21. mars 2019.

1. april vises teateret på Stokmarknes i Hurtigrutens Hus, mens det spilles i Kulturfabrikken på Sortland 2. april.