Tente fakler på Børøybrua

Det foregikk en rekke arrangementer rundt i Vesterålen på kvinnedagen, fredag 8. mars. Ett av dem var fakkeltenning på Børøybrua.

Anne Margrete Torseter var en av flere kvinner som var med på fakkeltenning på Børøybrua på kvinnedagen.  Foto: Vidar Eliassen

Hadsel

Intensjonen med arrangementet var at brua skulle bli en lysbro med håndholdte lykter. Dette skulle markere brobygging og solidaritet mellom kvinner over landegrenser.

Kulturetaten og Flyktningetjenesten i Hadsel hadde regi på begivenheten. Da VOL tok turen opp på brua, var det nok ikke så mange kvinner som arrangørene hadde håpet, noe som kan skyldes at det var kaldt og en del vind. Det gjorde det også utfordrende å tenne lyktene.

En av dem vi møtte på toppen, var Anne Margrete Torseter. Selv om hun syntes det var en smule kjølig på brua, mente hun at lystenning var en fin måte å markere kvinnedagen på.

– Dette er en fin og solidarisk måte å møtes på, og som er en fin og symbolsk måte å markere solidaritet på tvers av landegrenser, slo Torseter fast.