Junior NM på ski:

Nordland havnet langt bak på herrestafetten

Søndag var det 4 x 5 km stafett for herrene under Junior NM på Savalen. Tre vesterålinger var i aksjon, på to forskjellige lag.

Jakob Sørlie Pettersen gikk for Nordland skikrets lag 1, som endte på 36. plass under herrestafetten under Junior NM. 

Hadsel

For Nordland skikrets lag 1, gikk Jakob Sørlie Pettersen, fra Melbu, tredje etappe. Laget endte til slutt på 36.plass, tre minutter og nitten sekund bak vinneren, Oslo skikrets lag 1. De øvrige løperne på Nordland skikrets lag 1, var Nikolai Solem Eiterjord, Preben Horven og Sigurd Aarthun.


Nådde målet, men er likevel ikke fornøyd

Lørdag var det 15 km fristil under Junior-NM på Savalen. Tre vesterålsløpere stilte til start, men bare to kom i mål.

 

– For min egen del er jeg ikke helt fornøyd. Helga har vært tung, og dagens etappe var ikke noe særlig bedre. Laget var for øvrig også litt uheldig. Nikolai Solem Eiterjord som gikk første etappe, hadde et fall. Etter det ble vi hektet av. Selv om vi klarte å klatre litt på slutten, hjalp ikke det stort, forteller Jakob Sørlie Pettersen.

Melbuværinger var det også på Nordland skikrets lag 2, der John Ivar Karlsen og Bastian Holst gikk henholdsvis første og tredje etappe. Laget endte opp på en 59.plass, fem minutter bak vinneren. Det var for øvrig Amund Kleist Godal og Oskar Pareli Bakke, som gikk andre og fjerde etappe for Nordland skikrets lag 2.

Ifølge resultatlisten, stilte ikke Nordland med kvinnelag under årets stafett i Junior NM.


– I dag var det for mye som ikke fungerte

Melbuværing Jakob Sørlie Pettersen, hadde ingen optimal på åpningsdistansen, 10 kilometer klassisk, under Junior-NM på Savalen.