Inviterer til folkemøte om Storheia Arena:

– Vi stiller oss til rådighet slik at folk kan spørre om hva de vil og komme med innspill

Torsdag kveld er det duket for folkemøte om Storheia Arena i Hurtigrutens Hus. Næringssjef Daniel Sowe, sier til VOL at han håper så mange som mulig tar turen.

Næringssjef Daniel Sowe inviterer til folkemøte om Storheia Arena. Arkivfoto 

Hadsel

– For de som lurer på hva dette er for noe, eller som har innspill til hva Storheia Arena kan bli, så er dette en glimrende anledning, sier Sowe.

Torsdag kveld vil han presentere hva Storheia Arena er per dags dato.

– Da vi lanserte Storheia Arena, var det kanskje ikke så mye informasjon om hva dette innebar. Nå har vi kommet mye lenger i prosessen og kan gå ut med mye mer til folk. Så stiller vi oss til rådighet for publikum for å gi svar på de spørsmål de måtte ha.


Vil ha bedre fokus på universell utforming hos det offentlige og private:

– Tilgjengelighet for alle

Storheia Arena-prosjektet vil utfordre holdninger om synlig universell utforming, mener næringssjef Daniel Sowe. Ifølge ham og Reiulf Ruud i rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, er universell utforming (UU) best når den ikke synes.

 

Paneldebatt

Etter en innledende runde, vil det så legges opp til en paneldebatt, ledet av Atle Nielsen, som til nå har vært nyhetsleder i Vesteraalens avis, men som fra og med mandag i neste uke trer inn i rollen som kommunikasjonsansvarlig i Hadsel kommune. I panelet finner vi Sowe selv, reiselivssjef Astrid Berthinussen, Mats Oshaug i Hadsel Hallpark og Toni Gjessing i Hadsel Næringsforening.

– Her legges det også opp til deltakelse fra publikum. Her må folk være med og stille de spørsmåla de har lurt på lenge og komme med innspill. Storheia Arena skal ikke være noe som skal skapes innenfor rådhusets fire vegger, men skal være folkets prosjekt. Det starter på folkemøtet, sier Sowe.


– Dette er ikke bare et ritt hvert sjette år

Rådmann Ola Morten Teigen og næringssjef Daniel Sowe gjorde det klart en gang for alle, tirsdag kveld: Storheia Arena er ikke Arctic Race of Norway, men sykkelrittet som sist besøkte Hadsel kommune for seks år siden er ett av flere eksempler på hva arenaen kan brukes til.

 

Øremerkede midler

I sosiale medier har prosjektet fått mye ros, men også ris. Noen har lurt på hvorfor kommunen bruker penger på et slikt prosjekt, når man for eksempel flytter skoletrinn og legger ned sykehjemsplasser.

– Om folk tenker sånn, så har ikke vi vært flinke nok til å informere. Storheia Arena har en total utviklingskostnad på 12 millioner kroner. Vår andel kommer Næringsfondet. Disse midlene er øremerket bruk til utvikling av næring i Hadsel. Så å si at dette prosjektet går på bekostning av andre oppgaver i kommunen, blir etter mitt skjønn feil.


Helgekronikk med Siv Dagny Aasvik:

– Hva holder de på med på Storheia?

 

– Storheia er jo allerede et folkefjell. Hvorfor Storheia Arena. Hva kan det gi kommunen?

– Det kan gjøre Vesterålen til en mer attraktiv region. Det handler til syvende og sist om attraktivitet. Det er et av flere tiltak som skal gjøre Hadsel og Vesterålen til en attraktiv plass å flytte til. Vi er enige om at vi skal ha fem arrangementer på fjellet i året. Det er kjempeflotte kulisser å markedsføre Hadsel på og det starter med Arctic Race i sommer, dersom vi kommer i mål tidsnok med ekstern finansiering.

VOL jobber med å få til en livestreaming fra folkemøtet torsdag kveld. I skrivende stund er vi ikke i mål med det tekniske for å få realisert dette. Vi kommer tilbake med mer info om dette torsdag formiddag.


Asfalten må legges innen 14.juli

6,9 kilometer asfalt fra Husby og opp mot Storheia skal legges i løpet av et halvt år. Det er oppdraget Hadsel kommune har lagt ut på anbud, som opsjon til den som får jobben med asfaltering av kommunale veier og gater, fortau og gang- og sykkelveier.Storheia-prosjektet behandles i mars:

– Se på veien videre

Ordfører Siv Dagny Aasvik sier at det ennå ikke er sikkert at det vil bli lagt asfalt. I mars vil formannskapet få presentert en sak hvor de folkevalgte skal ta stilling til asfaltering av fjellheimen.Sammen for Storheia Arena:

– Hadsel sitt bidrag til å sette Vesterålen på kartet

Utviklingsprosjektet Storheia Arena er mye mer enn målgangen i et sykkelritt. –Vi har møter med potensielle samarbeidspartnere, som er veldig positive og ser potensialet i prosjektet, sier næringssjef Daniel Sowe.TV2 sykkelkommentaor, Christian Paasche om Storheia-etappen under Arctic Race:

– Jeg har aldri vært borti et sykkelritt i Norge med en så tøff avslutning

TV2s sykkelkommentator, Christian Paasche, ser frem til avslutingen på Storheia under neste års Arctic Race.Banksjef og hadselpatriot Bernt Ola Nilsen vil gjøre sitt for å realisere Storheia-drømmen:

Vil ikke engang diskutere alternativer

– Når først ideen har kommet og prosjektet har lyktes med å få den etappen her, klarer jeg ikke engang tenke tanken på at det ikke blir målgang på Storheia, sier Bernt Ola Nilsen.Slik presenterer Storheia Arena Arctic Race-traseen

Det jobbes på spreng for å få på plass midler til å realisere målgang på etappe tre under neste års Arctic Race of Norway på Storheia. Storheia Arena har nå laget en promofilm om traseen.Utviklingen av Storheia Arena frem mot Arctic Race:

– Det kommer garantert ingen bomstasjon til Storheia

– Allemannsretten vil som tidligere gjelde på den nye veien til Storheia og marka for øvrig. Det kommer garantert ingen bomstasjon for motorisert ferdsel oppover i dalen her.– Dette vil være en markedsføring av Hadsel som vi aldri før har hatt sjansen til

Hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) kaller neste års Arctic Race en gave til innbyggere og næringsliv.Arctic Race-general Knut Eirik Dypdahl røper ingenting foran tirsdagens pressekonferanse, men innrømmer:

– Arctic Race på Storheia, med fantastisk utsikt over Vesterålen, vil skape noe magisk

Førstkommende tirsdag blir etappene i neste års Arctic Race of Norway offentliggjort, i Svolvær. I den forbindelse er det enkelte som spekulerer i om en av etappene legges til Lofoten, som sist var tilfelle i 2013, da løpet også gikk gjennom Vesterålen.