Nå blir det nytt helsehus på Stokmarknes

Under torsdagens kommunestyre i Hadsel signerte kommunen kontrakt om nytt helsehus på Stokmarknes med entreprenøren som vant anbudet – Malthus Uniteam AS.

Bjarte Brunes fra Malthus Uniteam AS og hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap), skrev torsdag under kommunestyremøtet under kontrakten for det nye helsehuset på Stokmarknes.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Hadsel

– Helsehuset skal bygges som modulbygg, og de funksjonene som skal samles her er helsestasjonen, ergo- og fysioterapitjenesten, legetjenesten inkludert skadestue og akuttstue, samt administrasjon. Blir det innendørs forbindelse til den nye omsorgsboligen? Ja, det blir en overgang med glassvegg, sa ordfører Siv Dagny Aasvik.

Fra venstre: hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap), anbudssjef for modul i Malthus Uniteam AS Bjarte Brunes, Ann-Karin Tjørholm i Arkvest, Tom Meek og Jan Willy Olsen.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

Malthus Uniteam AS har hovedkontor i Sandnes utenfor Stavanger, og det var et team på fire som hadde reist opp for å signere kontrakten. I tillegg til Bjarte Brunes som er anbudssjef for modul i bedriften, var Tom Meek, som har jobbet mye med anbudet, Jan Willy Olsen som er prosjekteringsleder, og sivilarkitekt Ann-Karin Tjørholm i Arkvest, som har tegnet bygget, med.

– Vi takker veldig til kommunen for tilliten og oppgaven vi har fått. Fremover vil det bli full rulle i forhold til prosjektering, og det vil bli en stram fremdriftsplan. Vi hadde møte i går og har allerede sett på en del ting som vi ønsker å gjøre for å optimalisere dette bygget, sa Brunes.


Høyre mener det er mulig å kutte eiendomsskatt uten å kutte i tjenester:

Foreslår utsatt helsehus

– Reduksjon i eiendomsskatt er en glede for innbyggerne, mener Hadsel Høyre. Partiet vil finansiere inntektstapet med blant annet å avvente helsehusbygging til 2024.Hadsel bruker store deler av «bonusen» fra Havbruksfondet på helsehus

26,2 millioner kroner av kommunens inntekt fra Havbruksfondet i 2018 skal gå til byggeri på Stokmarknes.Vil ha et «Barnas hus» i Hadsel

Høyre og Venstre vil ha mer fokus på innholdet i det planlagte helsehuset i Hadsel. Lena Arntzen (H) og Renathe Johnsen (V) fronter nå at døra skal holdes åpent foret «Barnas hus» i Hadsel der helsestasjon, svangerskapsomsorg, forebyggende barnevern, kommunepsykolog og pedagogiske tjenester inngår.Flere snakket varmt om nybygg da helse- og omsorgsutvalget diskuterte veien videre for helsesenteret på Stokmarknes

– Hadsel er i en unikt heldig situasjon

At kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin tilrår å samle tjenester i et helsehus er intet nytt. Men nå ser det ut til at det politiske flertallet også er på gli.Hadsel kommune skal investere for 900 millioner kroner

De neste fire årene skal Hadsel kommune investere nær 900 millioner kroner. – Jeg er bekymret over gjelden vår, sier økonomisjef Tommy Løveng Hansen.