– Hun var en kvinne som inspirerte mange. En ildsjel for miljø og likeverd.

Siv Dagny Aasvik sier Hadsel kommune vil minnes Guro Fjellanger som et menneske med et engasjement av de sjeldne.

Siv Dagny Aasvik.  Foto: Arkivfoto

Hadsel

– Hadsel kommune minnes Guro Fjellanger som en ildsjel både for miljø og likeverd, med et engasjement av de sjeldne. Hun utmerket seg både som statsråd og bystyremedlem, og fikk i tillegg utmerkelser for sin innsats for likestilling, sier ordfører i Hadsel kommune, Siv Dagny Aasvik.


Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger (55) er død. Fjellanger var statsråd fra 1997 til 2000 og nestleder i Venstre i fire år fra 1996.

 

– Inspirerte mange

– Hun var en kvinne som inspirerte mange, og som viste at det er mulig å oppnå mye til tross for funksjonsnedsettelser, sier Aasvik.

Som miljøvernminister var Guro blant annet med på å fremforhandle Kyoto-avtalen, for mange et høydepunkt innen internasjonalt samarbeid for klima og miljø.

– I tillegg utviste Guro et intenst engasjement for likestilling og likeverd, både for mennesker med nedsatt funksjonsevnes rett til å delta i samfunnet på like vilkår, og for asylsøkere gjennom styreledervervet i NOAS. Guro Fjellanger vil bli dypt savnet, og vil bli husket som en som først og fremst kjempet for andre. Vi lyser fred over Guros minne, sier Aasvik.


– Hun levde et fullverdig liv og hadde en stor karriere der mange andre hadde gitt opp

Hadselværing og partifelle Arne Ivar Mikalsen, har kjent Guro Fjellanger siden han var fem år.