Forbereder årets tank-forestilling på Neptun

Årets tank-forestilling under Sommer-Melbu,«Ein ordlaus song om mennesket og havet», undersøker det skjøre forholdet mellom menneske og natur gjennom musikk, dans og levende bilder. I to omganger har fem av de seks kunstnerne og musikerne bak forestillingen vært på Melbu for å forberede og jobbe frem forestillingen.

Onsdag 10. juli skal forestillingen «Ein ordlaus song om mennesket og havet» gå av stabelen i sildoljetanken på Neptum på Melbu.  Foto: Innsendt

Hadsel

– Kunstnerne ønsker å se nærmere på forholdet mellom menneske og natur. De vil sette sammen en forestilling med projeksjoner av levende bilder og dans på veggene i tanken, i samhandling med levende dans. Samplede lyder, improvisert musikk og bevegelser koreografert spesielt for dette rommet med sine omgivelser, vil skape en forestilling på tvers av kunstarter, heter det i pressemeldingen.

Kunstnerne bak forestillingen er:

  • Geir Hjorthol: Frilans musiker (trompet, stemme mm) og professor i nordisk litteratur ved Høgskulen i Volda. Han har hatt flere samarbeidsprosjekt med andre kunstnere, særlig i kopling mellom litteratur og musikk. Han har vært med på flere plateutgivelser og en rekke konserter i ulike genre.
  • Tyler Sparks: Frilans filmfotograf. I tillegg til egne arbeider har han filmet reklame for merker som Nike og Canon. Han har samarbeidet med ulike koreografer og musikere. Han har i mange år jobbet med dansekunstner Einy Åm-Sparks/EyeKnee Coordination.
  • Einy Åm-Sparks/EyeKnee Coordination skaper samtidskunst innen dans, musikk og film. Hun har produsert dokumentarer og kunstfilmer, og har turnert med forestillinger i Norge, Japan og USA. Åm-Sparks har samarbeidet med ulike kunstnere og musikere.
  • Andreas Barth: Frilans perkusjonist, komponist og instrumentmaker. Han produserer sine arbeider i Farmorhuset, som både er et lydstudio og et plateselskap på Eidsfoss. Han samarbeider med ulike musikere og kunstnere i mange sjangre.
  • Magnar Åm: Utdannet ved Bergens musikkonservatorium og Musikhögskolan i Stockholm. Heltidskomponist siden 1974. Han har skrevet bestillingsverk for de store orkestre i Norge, og bl.a. Det Norske Solistkor, Grieg Trio og Oslo Strykekvartett, i tillegg til en rekke solister. Åm har hatt statens garantiinntekt siden 1979, og senere seniorstipend.

Se video av barna som ble til sirkusartister

Circus Sibylla arrangerte sirkusskole i regi av Sommer-Melbu.

 

I pressemeldingen skiver kunstnerne at den kreative samhandlingen mellom det plastiske, det auditive og det visuelle kan åpne for et gløtt inn i sammenhenger som ikke er så lett å gripe i ord og saklig faktaformidling.

– Slik den store tanken på Nepun en gang var fylt av noe som kom fra havet, vil vi fylle den med lyd, bilde og bevegelse hentet fra den samme naturen, men også fra fabrikkens industrielle fortid. I møtet mellom natur og kultur, nåtid og fortid, det faste og foranderlige ligger det et rom som vi kan gå inn i og utforske sammen med publikum, sier de.

Denne forestillingen er en del av Neptun Art/Science Lab, som er et samarbeid mellom Nordland Akademi og Museum Nord. Neptun Art/Science Lab er støttet av Kulturrådet, Nfk og UiT


Førpremiere på musikalen «Love and the Ocean»

Under Stamsund Teaterfestival har andværingen Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising førpremiere på deres største og mest omfattende produksjon så langt - «Love and the Ocean».