VOL på en fredag:

Hei meir og tenk større!

Da han kom bortetter veien, på en eldgammel og knirkende sykkel, med hua øverst på hodet og håret stod ut til alle kanter, støvlene var vide utpå dongeribuksa og blikket så temmelig bistert ut, må jeg innrømme at jeg sa; «Kæm i all verden e det for en type?». «Veit du ikkje det», sa dama jeg gikk tur med, «det e jo han Inge Berg!».

Inge Berg følger ofte kjente folk rundt på ankegget sitt på Børøya.  Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Hadsel

Det er mye som går godt i Vesterålen. Jeg blir oppriktig glad når jeg ser at det satses i Øksnes. Folka i Primex går mot strømmen og sørger for mer bearbeiding lokalt, når andre ikke tør. Gjengen bak Vesterålen marine oljer ser verdien av restråstoff og skal bygge tankpark og ensilasjefabrikk. De dyktige folka i Gunnar Klo planlegger å bygge nytt kjøle- og tørrfisklager på Bårholmen for et betydelig antall millioner.