– Gratulerer med jubileet

Ordfører Siv Dagny Aasvik har dratt til Magnussen Bakeri på Melbu på overraskelsesbesøk. Stein Magnussens bedrift er 55 år.

Stein Magnussen ble hedret av Siv Dagny Aasvik, ordfører i Hadsel.  Foto: Martin Kristiansen

Hadsel

– Det er helt utrolig at noen kan ha en slik utholdenhet som du har. Hvorfor holder du fremdeles på nå som du er 78 år? undrer hun. -Jeg har god helse og da synes jeg at jeg kan fortsette å jobbe, svarer Magnussen.

– Jeg har alltid vært glad i å arbeide, legger han til. -Bestefaren min var baker. Derfor synes jeg det er ekstra artig med bakeri, forteller Aasvik. -Han gikk i konditorlære i Tusfjord, legger hun til. Magnussen husker godt besteforeldrene hennes. Selv har han hatt tre i lære, som alle har blitt bakere.

– Vi synes det er viktig å gi ungdom en sjanse i arbeidslivet. Derfor har det vært mange ungdommer innom her på sommerjobb eller i utplassering, forteller Magnussen.

– Hvis folk vil bli baker, spør jeg dem om de er morgenfugler. Hvis du ikke liker å stå opp tidlig, så går det ikke, sier han. Nå har sønnen Ole Martin tatt over, men Stein er likevel på jobb hver dag - også lørdag. Arbeidsdagen starter klokka to om natta.

– Før kunne jeg begynne klokka seks, men butikkene åpner tidligere og skal nå ha varene levert klokka sju om morgenen, forklarer Magnussen.

– Ole Martin er veldig flink. Han klarer også å reparere utstyret vi har her. Det er veldig bra, forteller Magnussen. Han har likevel ikke tenkt å gi seg med det første.

– Baker du mye hjemme? undrer ordføreren.

– Nei, der har ikke jeg noe å gjøre på kjøkkenet, svarer Magnussen kjapt.

– Frøydis er mye flinkere enn meg, men jeg tar med brød hjem, forklarer han.