Hadselværing i «pole position» før teoridelen i Nordnorsk mesterskap i tømrerfaget:

Joakim ble ferdig 40 minutter før nærmeste konkurrent

I helga går finalen i Nordnorsk mesterskap i tømrerfaget av stabelen i Tromsø. Joakim Johansen fra Hadsel, som er lærling hos Hadsel Bygg og Vedlikehold, er i god posisjon til å vinne konkurransen etter at første del er avsluttet.
Hadsel

Hvert år siden 2009 har NESO (Nordnorske Entreprenører Serviceorganisasjon) arrangert Nordnorsk mesterskap for lærlinger i byggfagene tømring og betong. De tre nordligste fylkene har én kandidat i finalen i tømrerfaget og én i betongfaget.

– Dette var nesten perfekt. Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, sier Johansen til VOL like etter at den praktiske delen av konkurransen var gjennomført fredag ettermiddag.

Rekordtidlig ferdig

Der hadde han fire timer på seg til å blant annet bygge bjelkelag (som er gulvet i en konstruksjon) av hjørnene på en hytte, som også inkluderte mye montering.

– Jeg var ferdig over en time før tiden, og 40 minutter før nestemann. Utgangspunktet før teoridelen av finalen er derfor veldig bra, men jeg tar ikke seieren på forskudd, sier Johansen.

Selve teoridelen som finner sted lørdag formiddag, omhandler spørsmål innenfor tømrerfaget, og det er satt av 15 minutter til den delen av prøven.

Joakim Johansen er svært tilfreds med innsatsen fra første del av konkurransen i nordnorsk mesterskap i tømrerfaget.  Foto: Pressefoto

 

– Dyktig lærling

Daglig leder i Hadsel Bygg og Vedlikehold, Finn Hokland, sa til VOL i forrige uke at han er strålende fornøy med å ha en finalist i Nordnorsk mesterskap i sin bedrift.

– Vi er veldig glad for at Joakim er en av finalistene. Han er en dyktig lærling og vi heier på han, uttalte han da.

Kampen om finaleplassene i det nordnorske mesterskapet ser ut til å bli hardere og hardere, år for år.

– I fjor var det rekordmange deltakere i den innledende konkurransen. I år måtte det ekstraomganger til for å kåre finalistene i Nordland. Fire lærlinger kom ut med samme poengsum – det har aldri skjedd tidligere, sier seniorrådgiver og ansvarlig for NNM, Remi Hanssen i NESO.

Casper Johansen, fra TotalRenoverings, er Troms fylkes kandidat i tømrerfaget. Vinjar Sæther fra Consto Nord representerer Troms i betongfaget. Stian Johansen fra Harald Nilsen AS i Alta skal forsvare Finnmarks ære i tømrerfaget, mens John Ole Ellila Sara, fra JARO, representerer fylket i betongfinalen.