Lillian ble første «årets innlending» på Sjøslaget

Med gledes-sjokk i ansiktet og skjelvende stemme tok Lillian Kornbakk fra nærbutikken imot applaus og æren i å bli kåret til den første «Årets Innlending» under lørdagens Sjøslag på Hennes.

Applaus: Lillian Kornbakk ble ropt opp og ut fra jobben på nærbutikken, for å ta i mot den første «årets innlendning» under lørdagens Sjøslag på Hennes. Kort, men godt: - Tusen tusen takk, alle sammen, var den korte og konsise takketalen fra Kornbakk etter at Liss Berit Bakkeli hadde presentert henne som årets Innlending.   Foto: Per Eivind Knudsen

Hadsel

Værgudene var litt tilbakeholdne da årets utgave av Sjøslaget gikk av stabelen på Hennes. Langs veikanten, eller det en lokal sjel kalte «den lengste parkeringsplassen i kommunen», sto bilene på rekke og rad. Fra havneområdet lød musikken fra tivoliteltet – og inne på nærbutikken sto Lillian Kornbakk uvitende at hun om noen timer ville motta applaus og heder.

Ivrige smårollinger

Været til tross, var humøret hos gjestene både fra nær og fjern upåklagelig og spesielt køen til hoppeslottet var tidlig på plass, hvor blant andre fem år gamle Ida Stikholmen hylte av glede på vei ned sklien.

– Kjempemoro, utbrøt femåringen, før det var på vei til topps igjen for en ny runde akemoro.

Service med stor S

Da Liss Berit Bakkeli fra lokalutvalget introduserte årets innlending, pekte hun på hjelpsomheten og den vennlige innstillingen til prisvinneren.

– Hun er alltid veldig blid, hjelpsom og ikke minst er hun eksemplet på service med store bokstaver. Men det gjelder de andre på butikken også, understreket Bakkeli før Lillian Kornbakk fra nærbutikken ble hedret.

– Takk. Tusen takk alle sammen, var alt hun klarte å si foran folkemengden da hun fikk prisen.

Overraskelsesgave

Like takknemlige var Innlandet kirkeforening, U.L. Fram og Kvitnes Bygdeforenig, som alle fikk 42.000 kroner hver fra nå nedlagte Innlandet friluftsforening. Denne overrekkelsen var ukjent inntil Annichen Høines tok mikrofonen etter avsløringen av årets innlending.

– Da vi la ned, hadde vi igjen penger på bok, som vi ønsker å gi tilbake til bygda, sa tidligere leder i foreningen, Annichen Høines.

På vegne av de tre foreningene tok Anna Hansen, Odd Høines og Kent Eirik Johnsen imot gavene.