Åttende største i Norge

Nordlaks-konsernet er Norges åttende største oppdrettsselskap rangert etter omsetning.

Inge Berg følger ofte kjente folk rundt på ankegget sitt på Børøya.  Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Hadsel

Det viser en oversikt som bladet Norsk Fiskerinæring har utarbeidet. Selskapet må legge på seg 600-700 millioner kroner i omsetning for å klatre på listen. Størst er Mowi (tidligere Marine Harvest), som i 2018 omsatte for 36 milliarder kroner, 33 milliarder mer enn Nordlaks.

Eidsfjord Sjøfarm er nummer 17 på listen, Egil Kristoffersen & Sønner er nummer 37 og Øyfisk i Øksnes er nummer 40.

Når det gjelder andre nordnorske selskap kan vi nevne at Nova Sea på Lovund er nummer ni, Kvarøy Fiskeoppdrett er nummer 12, Ellingsen Seafood på Skriva er nummer 15, Kleiva Fiskefarm på Engenes er nummer 30, Gratangslaks er nummer 31, Wilsgård fiskeoppdrett i Torsken er nummer 35 og Lovundlaks er nummer 36. Den minste av de 45 største omsatte for 193 millioner kroner i 2018.