Blues Invest feirer 20 år og lover livekonserter til helga:

– Vil stimulere de unge

– Vi ønsker å stimulere de unge til å spille mer, og har ofte ungdomskonserter.

MIMREALBUM: – Olav Elstad i bluesklubben, blar i det gamle albumet og mimrer mange gode konserter og artige stunder. Til helga er det tjueårsjubileum og Blues Invest arrangerer blant annet gratiskonsert nede på Neptun. Foto: Jane Willassen 

Hadsel

Det forteller et av medlemmene i Blues Invest, Olav Elstad som har vært med siden oppstart.

Blues Invest på Melbu har nå 20-års jubileum og feirer med livekonserter kommende helg.

Han forteller at klubben hadde sitt utspring da Svolvær Bluesklubb hadde henta inn spennende artister og hadde et ønske om å arrangere konserter i Vesterålen.

En del av Norsk Rockforbund

– I 1999 var vi et gjeng som heiv oss rundt. Vi ble en del av Norsk Rockforbund, studentsamfunnet og bluesklubbene som lå under Kulturrådet. Vi fikk også endel støtte til innkjøp av utstyr gjennom ei tilskuddsordning, forteller han.

Gratis utekonsert på Neptun

– Vi ønsket å skape litt mer liv og røre og arrangerte konserter rundt om i Vesterålen, men hovedsakelig her i Hadsel. Til helga braker det løs med jubileumskonserter blant annet en tre timers gratiskonsert utenfor klubbens lokaler nede på Neptun. Med Drive Shaft fra Vesterålen, A.M. fra Balsfjord i Troms og om været blir dårlig blir det innekonsert, forteller Olav.

STYREMØTE I OPPSTARTEN: Fra venstre: Finn Vollen, Olav Elstad, Margareth Stokvik Hanssen (bak) Johan Walle, Henning Aanes, Marita Rehnlund, Martha Vollen og Morten Backe. Foto: Privat 

 

– Hvordan har disse tyve årene gått?

– Vi begynte å leie lokaler nede på Neptun i 2005, og det ble mye dugnad i forbindelse med oppstarten, og alt er basert på frivillighet. Det vi får inn av midler på konsertene går med til husleie, faste utgifter og honorarer til neste konsert, forteller Olav.

– Tror du det er viktig for Hadsel å ha en plass å gå for å høre livemusikk?

– Ja det tror jeg, og vårt ønske har hele tiden vært å skape en scene for levende musikk, også på helårsbasis. Vi arrangerer 5-6 konserter i året, forteller han. Det blir også konsert med BBQueen og Insjurance denne helga i forbindelse med jubileet.

Vil stimulere de unge

– Vi har et ønske om å stimulere de unge som spiller, og har prøvd å lage ungdomskonserter på ettermiddagstid, der foreldre, slekt og venner kan komme å høre på. Musikerne får en scene å stå på, det tror jeg er viktig, og vi håper at engasjementet blant de unge skal bli større.

– Er det fortrinnsvis bluesmusikk konsertene går i?

– Nei vi er arrangør for all type rytmisk musikk, det være seg pop, rock, jazz og vise, svarer Olav.