– Det er jo bare blide folk her

Lørdagens etappe av Arctic Race opp til på Storheia, ble både en folkefest og en sykkelfest.

Storheia

Vibeke Bye, Anette Wolden og Turid Nilsen hadde vært på toppen i flere timer da syklistene rullet i mål sent lørdag ettermiddag.  Foto: Vidar Eliassen

Hadsel

Storheia ble raskt fylt opp med folk lørdag formiddag, selv om det da var mange timer til syklistene ankom stedet. Både ynge og eldre hadde tatt turen til toppen for å få med seg folkefesten. Blant disse var trekløveret Vibeke Bye, Annette Wolden og Turid Nilsen. De kunne fortelle at de hadde vært på toppen i flere timer.

– Vi var her rundt klokken ett fordi vi tenkte det var lurt å være ute i god tid, forteller Nilsen.

Kvinnene skrøt uhemmet av arrangementet, som de syntes var over all forventning. Men selv om de var fornøyd med gjennomføringen og ikke minst den spektakulære utsikten, var det en annan faktor som varmet mest.

– Det er jo bare blide folk her, sier Bye.

En annen person som lot seg imponere over det gode humøret i forbindelse med arrangementet, var statsminister Erna Solberg. I forbindelse med premieutdelingen etter løpet, utrykte hun at det var veldig gøy å være til stede.

– Dere vesterålinger er veldig gode til å lage til en folkefest, og så har dere godt humør, sa Solberg, som også hadde med seg hadselværing og statsråd, Kjell-Børge Freiberg. Sistnevnte hadde sågar syklet hele veien til toppen, men på elsykel.

I videovinduet over kan du se et glimt av det yrende folkelivet på Storheia i forbindelse med syklistene ankomst.