Utøvere fra Sortland og Stokmarknes hevdet seg i NM

Kristina Starheim, som er oppvokst på Sortland, og Robin Jakobsen fra Stokmarknes ble henholdsvis nummer fire og åtte sammenlagt under Lofoten Triathlon. Starheim deltok i «Olympisk klasse» og Jakobsen i ekstremklassen.

Her er starten av konkurransen Lofoten Triathlon.  Foto: Jan Hugo Svendsen

Hadsel

Jakobsen Han brukte 13 timer og 18 minutt og var dermed 1 time og 58 minutt bak vinneren Allan Hovda fra Haugesund. Sammenlagtklassen inkluderer kvinner, menn og utenlandske deltakere. To briter var foran Jakobsen. Han ble dermed «egentlig» nummer seks. Beste kvinne endte for øvrig på tiendeplass.

Jakobsen ble nummer to sin klasse, som er menn 45-49 år. Han var drøyt 19 minutter bak klassevinneren. Han representerer Vesterålen Sykkelklubb. Remi Hansen fra Lofoten Triathlonklubb ble nummer tre sammenlagt og var beste lokale deltaker.

Ekstremvarianten bestod av tre kilometer svømming, 196 kilometer på sykkel og 45 kilometer løping, inkludert drøyt 4.000 høydemeter i fjell.

Jakobsen brukte 57:30 på svømminga, 5:47 på syklinga og 6:29 på løpinga.

Han lå lenge veldig godt an i konkurransen.

– Jeg holdt andreplassen til jeg hadde gjennomført 25 kilometer av løpinga. og holdt tredjeplassen til jeg var på fjellet. Det ble en tung «fight» å holde konkurrentene som jaget bak meg, og på slutten var det mange som tok meg igjen. Til slutt gikk jeg inn en modus der det handlet om å gjennomføre, sier Jakobsen.

Han sier at han for så vidt er fornøyd med resultatet.

Jakobsen trener 10-20 timer i uka. Mye av løpingen skjer langs veiene eller i fjellene i Hadsel. Syklinga skjer ofte sammen med sykkelklubben og svømminga skjer i bassenget på Melbu, i vann eller i havet.

– Jeg deltok i en stor internasjonal konkurranse på Mallorca i mai. Der er det flere tusen deltakere. Jeg ble syvende beste nordmann og nummer 49 i min klasse. Jeg «kjørte på» etter Mallorca og deltok på NM i Svolvær, men nå skal jeg ha ferie, sier stokmarknesmannen.

Kristina Starheim, som er oppvokst på Sortland, konkurrerer for Lofoten Triathlonklubb, ble nummer to i sin klasse - Kvinner Elite - olympisk. Dette er en klasse som svømmer 1.300 meter, sykler 50 og løper 12 kilometer. Hun brukte 3:11 på øvelsen.

Starheim var nummer fire i kvinneklassen totalt og nummer 32 av kvinner, menn og utlendinger i den olympiske klassen.