Brannvesenet rykket ut til melding om røyk fra enebolig

Mandag ettermiddag rykket nødetatene ut etter melding om røyk fra enebolig på Hennes, i Hadsel.
Hadsel

Brannmannskapet på Hennes var først på stedet, og regnet med at det var en såkalt ulmebrann.

– Vi tror at det er en ulmebrann fordi vi ser at det kommer røyk ut fra huset. Siden brannvesenet på Hennes ikke har røykdykkerutstyr, venter vi på patruljen fra Sortland. Dersom de åpner døren nå, kan brannen slå ut i fyll fyr, fortalte vakthavende ved 110-sentralen i Bodø, Jon Harald Løkås.

Han la til at de foreløpig ikke hadde opplysninger om at det befant seg folk inne i huset.

Innsatsleder Stig Hansen i politiet, opplyste til VOL litt senere at ingen kom til skade i forbindelse med hendelsen, og la til at det kom en ambulanse på stedet på grunn av rutinemessige årsaker.

På spørsmål om det var tørrkoking som var årsaken til hendelsen, svarte Hansen at det er den mest sannsynlige forklaringen, men understreker at politiet etterforsker saken for å få et endelig svar.

En liten periode var det redusert fremkommelighet for trafikk på stedet. Rundt kl.17, sier Løkås ved 110-sentralen, følgende til VOL om statusen for branntilløpet.

– Brannvesenet har nettopp kjørt fra stedet. Etter at røykdykkerne har vært inne i boligen, ble det avgjort å bestille restverdiredning. Det innebærer at man bestiller en bil med spesialutstyr fra enten Harstad, Tromsø eller Bodø, som prøver å redusere skadene på brannstedet så mye som mulig, forteller han.