Slik skal Storheia Arena styrke Bodøs søknad om å bli kulturhovedstad

I dag leverer fylkeshovedstaden sin formelle anmodning om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. Hadsel kommune og deres folkefjell skal forhåpentligvis bidra til at søknaden står distansen helt inn.
Hadsel

– En viktig del av Bodøs søknad handler om å inkludere et større publikum og utøvere. Storheia med sin tilgjengeliggjøring for folk med ulikt funksjonsnivå er et utmerket eksempel på hvordan vi kan gjøre dette i praksis, sier bodøordfører Ida Maria Pinnerød i ei felles pressemelding fra Bodø og Hadsel kommuner.

Forrige helg, da Arctic Race-sirkuset var blant de første gjestene i det unikt tilrettelagte fjell- og turområdet på Hadseløya, det ble også arrangert et rulleskirenn av skilagene i Vesterålen. Historiens første idrettsutøver med funksjonshemming som deltok i konkurranse opp heia, var Isabell Katharina Valen fra Bodø som staket seg helt til topps sittende i sin kjelke med rulleski.

– Helgas rulleskirenn og sykkelritt viser at vi kan ta imot store arrangement som inkluderer flere og som er Europa verdig, sier hadselordfører Siv Dagny Aasvik.Bodøordfører Ida Maria Pinnerød og hadselordfører Siv Dagny Aasvik er enige om at Storheia Arena kan være med på å vippe avgjørelsen i Bodøs favør når europeisk kulturhovedstad 2024 skal velges. Foto: Bodø kommune 

 

Vil ta hele Nordland i bruk

Nå løftes Storheia frem som arena for et av flere mulige nordlandsarrangement i Bodøs søknad om Europeisk kulturhovedstad under programmet «The Extra Mile». De to ordførerne fra Hadsel og Bodø mener det som kan skille seg ut i søknaden om å bli europeisk kulturhovedstad er nettopp ved å ta i bruk hele Nordland for alle.

– Nordland har så mye spennende kultur og natur å by på, som gjør at et europeisk kulturår vil innebære mange store opplevelser for nordlendingene og andre europeere. Nå skal vi vise hva Nordland kan by på, og jeg gleder meg til å samarbeide med kommuner i hele fylket om ulike prosjekter, sier Pinnerød.


Arctic Race ble en økonomisk julaften for næringslivet

– Vi har mer enn doblet lørdagsomsetningen, og det har gått utrolig mange ventepølser, sier Mix-eier på Melbu, Øivind Hangeland om det lokaløkonomiske resultatet av sykkelrittet sist helg.

 

Storheia som ledestjerne

«The Extra Mile» handler om å gjøre fjell og natur, som finnes i våre felles nærområder, tilgjengelige og mulig å oppleve for flere enn funksjonsfriske friluftsentusiaster. Allerede i ukene etter at veien opp til Storheia var utbedret, kunne en observere blant annet rullestoler, barnevogner, sykkelvogner og rulleskiløpere med og uten funksjonshemming. I tillegg til gående og løpende i alle aldere. Alle gledet seg over at området var åpnet opp for flere. «The Extra Mile» ønsker å gjøre Storheia Arena til et eksempel for etterfølgelse flere steder i landet.

– Om Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024 vil dette bli en unik mulighet for hele Nordland og Storheia Arena, sier Aasvik fra sitt ståsted som ordfører i den sørligste kommunen i Vesterålen.


Ser du noen du kjenner? Arctic Race Startet i Lødingen i dag

Den siste Arctic Race-etappen er i gang.Lover flere etapper til Storheia, og Bø er neste kommune som blir besøkt

Knut-Eirik Dybdal, sjefen for Arctic Race of Norway, var i godt humør etter målgangen på Storheia.