Nå kan du følge byggingen av Hurtigrutemuseet direkte

Med hjelp fra Kolbjørn Hoseth Larsen og Trollfjord Bredbånd har Hurtigrutemuseet fått opp et kamera som oppdateres hvert femte minutt fra byggeprosessen av det nye Hurtigrutemuseet.

Direkte: De sørger for at du kan se bygginga av det nye hurtigrutemuseet direkte. Fra venstre: Arild Fredriksen, Marthe Hov Jacobsen og Kolbjørn Hoseth Larsen. 

Hadsel

Hvis alt går etter planen, skal det nye museet stå ferdig til sommeren. Fram til da er det mulig å følge prosessen på nett.

I samarbeid med Trollfjord Bredbånd, Kolbjørn Hoseth Larsen, Hadsel kommune og Hurtigrutemuseet er det satt opp et kamera som dokumenterer det historiske øyeblikket.

Viktig arbeid

– Kameraet ble satt opp i sommer, sier Kolbjørn Hoseth Larsen som har ansvar for det tekniske og følger med om alt går som det skal.

Dataen som kommer fra kameraet, blir lagret slik at det kan bli brukt ved senere anledninger.

– Da forespørselen kom inn til Trollfjord var det bare å si ja. Det er utrolig viktig og har stor betydning for Stokmarknes, Vesterålen og nasjonalt, sier Markedssjef i Trollfjord Bredbånd Marthe Hov Jacobsen.

Kule bilder

– Selv om det begynner å bli mørkt jobber arbeiderne fortsatt og har lys som lyser opp store deler av byggeplassen og hurtigruta, det blir kule bilder av det. Det skjer også mye på en dag, sier prosjektleder for det nye hurtigrutemuseet Lina Vibe.

I tillegg til direktesendte bilder har Hurtigrutemuseet fått en nettside hvor de legger oppdateringer om hva som bli jobbet med og informasjon om det Nye Hurtigrutemuseet.