Sjåfør kom seg i land da lastebil havnet i havet etter trafikkulykke på moloen ved Hadselbrua

Ingen ble skadde da en lastebil havnet i havet etter ei trafikkulykke ved Hadselbrua.

Trafikkulykke på Hadselbrua.  Foto: Jane Willasen

Hadsel

Dette melder politiet på Twitter.

Ulykken skjedde på moloen på Langøy-siden av Hadselbrua.

Innsatsleder på stedet, Stig Hansen, forteller følgende om ulykka:.

– En lastebil som er havnet i vannet etter en ulykke som involverte to personbiler og en lastebil. Det var én person ombord i lastebilen. Denne personen kom seg ut på egenhånd før lastebilen sank og nødetatene kom til stedet. Denne personen er nedkjølt, og er fraktet til sykehus for sjekk, opplyser Hansen og fortsetter:

– Personene i de andre kjøretøyene er fraktet til sykehus for sjekk, men heldigvis ser det ut til at de er kommet fra det uten alvorlige fysiske skader.

Det var totalt fire personer involvert i ulykka.

Klokken 17:27 fikk Vol opplyst av Nordlandssykehuset at to av de involverte ble sendt til legevakt. De hadde etter det Vol vet lettere skader. Sjåføren av lastebilen var nedkjølt, men var fysisk uskadd melder NLSH.

Nødetatene rykket ut til stedet med store styrker. Hadsel Brann og redning kom til stedet med åtte mann, tre biler og en båt. Politiet var tilstede med flere biler og styrker.

Klokken 17:57 meldte politiet at Hadselbrua ville bli stengt for åstedsundersøkelse.


Innsatsleder Stig Hansen.  Foto: Tone Marit Sørensen

Lokaliserte lastebilen

Vols reporter, Tone Marit Sørensen, er på stedet. Ulykken er ifølge henne skjedd ganske nøyaktig midt på moloen på Langøy-sida av Hadselbrua.

Ifølge henne er det mellom 30 og 40 meter av rekkverket som er borte på høyresiden på strekninga mot Stokmarknes. Da Vol snakket med henne klokken 16:00 drev politiet og gjorde oppmålinger på stedet. Brannvesenet er også på stedet.

Det er lange køer på begge sider av brua etter ulykken. Klokken 16:20 begynte politiet å slippe trafikk forbi ulykkesstedet.

Innsatsleder Hansen uttalte klokken 16:33 til Vol at berging av lastebilen er rekvirert, men at førstepri er å få åpnet veien for fri ferdsel igjen.

Nødetatene vil forbli på stedet utover ettermiddagen for å gjøre oppmålinger og etterforske saken videre. I tillegg vil det gjøres tiltak for å sikre delen av moloen som nå er uten rekkverk etter ulykken.

Klokken 17:57 meldte politiet at Hadselbrua ville bli stengt for åstedsundersøkelse.


Ulykken er skjedd på Langøy-siden av Hadselbrua. Det er køer på stedet nå.  Foto: Per Eivind Knudsen