Svært god respons på registrering av helsepersonell

Etter at Hadsel kommune mandag ettermiddag gikk ut med et registreringsskjema for personer med helsefaglig utdanning og erfaring, som arbeider med andre oppgaver i dag, har allerede rundt 100 stykker meldt seg.
Hadsel

— Den er langt større enn det jeg hadde trodd og håpet på, forteller spesialrådgiver Torill Brastad i Hadsel kommune som leder arbeidet med å samle informasjonen som er gull verdt for å være rustet for en langvarig unntakstilstand.

I første omgang handler det om å få oversikt over tilgjengelig helsepersonell i Hadsel. Dersom vi kommer i en situasjon der vi mangler personell, tar vi direkte kontakt med de enkelte.

Stengt bibliotek og fysioterapi

I rekken av tilbud som stenges midlertidig, i tråd med helsemyndighetenes pålegg, er Hadsel folkebibliotek og den kommunale ergo- og fysioterapitjenesten. Alle de nevnte instituttene er tilgjengelig for telefonkonsultasjon.

For fysioterapitjenesten er det derimot et unntak:

– Pasienter med behov for helt nødvendig rehabilitering og behandling etter akutt alvorlig sykdom, eller nødvendig behandling for å opprettholde viktig funksjon som ellers kan gå tapt, opplyser ledende kommunefysioterapeut Ann-Britt Bastesen.

Biblioteksjef Katrine Seipäjärvi forteller at det ikke vil komme purringer på forfalte bøker og bøker tas heller ikke imot for innlevering. Hun minner samtidig om muligheten for å lese e-bøker og strømme lydbøker gratis gjennom den helt nye appen BookBites som blir lansert onsdag 18. mars.

– Ta vare på hverandre og finn frem en god bok. Vi er tilgjengelig på e-post og telefon og hjelper gjerne til med å finne litteratur som er tilgjengelig digitalt, sier biblioteksjefen