Korona-pandemien utsetter åpningen av det nye Hurtigrutemuseet ytterligere

Også Hurtigrutemuseet rammes av korona-pandemien

Lina Vibe er prosjektansvarlig i Hurtigrutemuseet.   Foto: Tone M. Sørensen

Hadsel

Den internasjonale koronakrisen skaper utfordringer for fremdriften til det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes opplyser Hadsel kommune, Vernebygg, Stiftelsen Norsk Hurtigrutemuseum og Museum Nord, i ei pressemelding.

– Prosjektet er komplekst og avhengig av mange parter, underleverandører, bransjer og nasjonaliteter. Prosjekteierne ser at det ikke er mulig å ferdigstille Hurtigrutemuseet til planlagt åpning sommeren 2020, sier Lina Vibe i Museum Nord i pressemeldingen.

Endelig åpningsdato kan ikke annonseres på nåværende tidspunkt.

– Vi understreker at prosjektet går sin gang med tilgjengelige ressurser, legger Vibe til.

Vol har omtalt at museet etter alle solemerker ble utsatt grunnet krisen tidligere. Da var det andre grunner enn korona som kunne utsette åpningen. Nå har altså, ifølge Museum Nord, koronaen satt alvorlige kjepper i hjulene.