Nei, vi lyver ikke, Peer kommer!

Peer Gynt kommer til Stokmarknes i oktober.

Peer Gynt kommer til Hurtigrutens Hus i oktober. Dette stjernegalleriet er med: Anders Baasmo, Gisken Armand, Ola G. Furuseth, Jan Sælid og Thea Vaulen.  Foto: Riksteateret

Hadsel

Det kan vi til og med banne på er sant!

Riksteateret slapp i dag turneprogrammet for høsten 2020. Hurtigrutens Hus på Stokmarknes ble vinneren. Huset får to forestillinger fra Riksteateret. Det viktigste blir nok Peer Gynt med Anders Baasmo i hovedrollen som frifanten Peer i Ibsens elleville penneføring.

–Jeg har alltid hatt lyst til å spille Peer Gynt. Hvis vi gjør det på den riktige måten, tror at jeg at vi kan komme nærmere kjernen, nærmere det stykket egentlig handler om. Jeg håper vi kan lage en forestilling som gjør at folk kan kjenne igjen mer av seg selv i Peer. Med seg i turnébussen får han Gisken Armand, Ola G. Furuseth, Jan Sælid og Thea Vaulen, mens Ole Anders Tandberg har regi.

Hurtigrutens Hus har også fått forestillingen «Pust». Den kommer i november.

Med «Pust» av den britiske dramatikeren Duncan Macmillan, byr Riksteatret på en moderne kjærlighetshistorie med Kamilla Grønli Hartvig og Axel Bøyum i rollene. Regien er ved Marie Blokhus og Ingrid Olava står bak musikken.