Starter fagskoleutdanning i teknisk medieproduksjon

Nordland Fagskole etablerer en linje for teknisk medieproduksjon på Stokmarknes.

Tv-studioet ved Hadsel videregående skole vil bli enda oftere brukt som følge av at ny utdanning etableres.  Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Hadsel

– Jeg er veldig glad over dette, sier Kolbjørn Hoseth Larssen. Han har i seks år arbeidet for å få linja på plass gjennom et nært samarbeid med Stein Inge Pedersen i Deadline Media. Skolen samarbeider for øvrig også med NRK og Polaris Media Nord-Norge, som blant annet også eier VOL, Andøyposten og Vesteraalens Avis.

I dag fikk han vite at det er kommet på plass penger til 30 studieplasser.

Utdanningen starter opp i november i år, og vil komme ut på «samordnet opptak». Utdanningen er på 90 studiepoeng, som blir tatt over to skoleår. Utdanningen er samlings- og nettbasert. De flotte lokalene til Hadsel videregående skole vil dermed bli enda bedre utnyttet som følge av det nye tilbudet.

– Hvem er så målgruppen?

– Utdanningen er åpen for alle som har generell studiekompetanse, eller toårig medieutdanning, men er også for søkere med realkompetanse, beretter Hoseth Larssen.

Han anslår at det etter hvert må ansettes to-tre nye lærere for å holde utdanningen i gang.

– Hva skal læres bort?

– Flerekamraprodusjon, streaming og videoproduksjon vil være det viktigste.

Kompetansemål, studie- og fagplaner er utviklet lokalt i Vesterålen. Det har tatt tid å komme i komme i mål.

– Oddleiv Olavsen i Nordland fylkeskommune sørget for at vi fikk de første midlene til å komme i gang å planlegge fagskolen. De siste ukene har vi fått flere «oppturer». Først ved at NOKUS (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) godkjente utdanningen, dernest at vi fikk 12 studieplasser før vi i dag fikk beskjed om at vi hadde finansiering av 30 plasser, sier Hoseth Larssen.