Nå blir det Tour of Norway på Stokmarknes igjen

Da en arrangør trakk seg, hev Svein Roar Martinsen seg rundt for å realisere nok et Tour of Norway kids på Stokmarknes.
Hadsel

Arrangementet har vært en suksess på Stokmarknes før, med Martinsen ved roret.

Tour of Norway kids vil gå av stabelen på Stokmarknes 8. juli, da i rulleskianlegget ved Stokmarknes stadion.

Martinsen er nå på jakt etter gode hjelpere.

Svein Roar Martinsen. Arkivfoto 

– Det er en del som skal klaffe for å få dette til. Så jeg trenger hjelp fra folk som kan rigge, dele ut startnummer og voksne syklister som kan sykle foran og bak hvert heat. I tillegg trenger jeg hjelp til nedrigging, sier han til VOL.

Han forteller at han trenger rundt ti hjelpere totalt.

Martinsen forteller at årsaken til at arrangøren tok kontakt nå, var tidligere suksesser.

– De mistet en arrangør, og da tok de kontakt med oss. De fortalte at de har hatt god suksess her før, og at de visste at vi var kapable til å «hive os rundt» på kort varsel.

Kan treffe

Martinsen håper nå at folk er klare.

– I fjor bommet vi litt med dato. Da ble det arrangert fredagen før Hadsel Maraton, og halve Vesterålen sto vel i Nord-Sverige da. I år er det jo et litt annerledes år, med mange flere hjemme. I tillegg er det ikke mange arrangementer av denne sorten i år. Derfor håper jeg folk er klare til å gjøre noe annet og at vi således treffer perfekt med timingen.

I fjor var det knapt 200 deltakere, men de gangene det har blitt arrangert Tour of Norway kids tidligere, har det vært over 400 deltakere. Martinsen håper på noe lignende.

– Tour of Norway kids-folkene venter nok ikke noe stor deltakelse. Vi har knapt to uker på å få dette i stand. Men jeg har et håp og en drøm om over 200 deltakere.

Koronatiltak

Det som uansett blir viktig blir koronatiltak.

– Vi har lagt en plan for hvordan vi skal ivareta smittevernreglene. Arrangementet vil legges til rulleskibanen ved Stokmarknes stadion. Det gjør at vi vil ha bedre kontroll på deltakere og publikum enn om det ble arrangert i Stokmarknes sentrum. Der oppe har vi forholdsvis store områder som vi kan sluse folk inn og ut av, samtidig som vi kan oppfordre folk til å holde avstand.

Det viktige for Martinsen er å ikke hindre noen i å delta.

– Det skal ikke bli slik at vi skal si nei til noen som vil delta. Da endrer vi heller på arrangementet for å sikre at de som ønsker det får være med. Så her er det bare å melde seg på.– Oppoverbakken holdt på å ta knekken på meg, men ellers var det bare koselig

Rundt 100 barn deltok på Tour of Norway for kids, på Stokmarknes stadion lørdag formiddag.