Tilbringer et helt døgn opp og ned Storheia

Kenn Løkkegaard (35) og Atle Nielsen (37) er klare til å teste sin fysiske og mentale styrke under årets Storheia24.

Kenn og Atle ved starten av løypa som skal gjennomføres flest mulig ganger i løpet av et døgn. Foto: Innsendt 

I 2018 fikk gamle Trollfjordhytta nytt uthus. Nå skal det gamle stålpannetaket byttes ut, og forhåpentligvis kan Storheia24 være med på å skaffe de resterende pengene som trengs til prosjektet. Foto: Trond Løkke/Vesterålen turlag 

Hadsel

Startstreken er ved Tumlebo barnehage på Stokmarknes, datoen er 17. juli og reglene er enkle: Kom deg opp til toppen av Storheia og ned igjen så mange ganger du klarer på 24 timer.

– Da korona snudde opp ned på det meste, innebar det også at løpssesongen min i det store og hele ble avlyst, forteller Løkkegaard som for mange kanskje er mer kjent under tilnavnet «Løpe-Kenn» og går selv under navnet «Den danske fjelløper».


Her er Kenn på Skata (736) med 360-graders kamera

Kenn Løkkegaard fikk en spektakulær video fra toppen av Skata (736 m.o.h) sist uke.


Ambisjon om over 20 turer

Han var påmeldt til fjelløp blant annet i Spaina, Portugal og Italia i 2020-sesongen. Men avlysningene førte til at han, som mange andre i Norge måtte vende blikket mot de turmulighetene og utfordringene som finnes lokalt. Eksempelvis å løpe opp og ned et folkefjell så mange ganger han klarer på et døgn.

– Jeg har aldri testet meg selv over så lang tid tidligere og gleder meg til å se hvor mange turer det blir. Ambisjonen er 22-23 stykker, så får vi se hva resultatet faktisk blir til slutt, sier Løkkegaard.

– Hører nok hjemme i trimklassen

For noen uker siden sendte han en melding til Atle Nielsen, mannen gjennomførte det første Storheia24 på egenhånd i fjor. I utgangspunktet for å få tips til gjennomføringen, men det tok ikke lang tid før de to ble enige om et fellesprosjekt.

– Jeg hadde allerede planer om å prøve på nytt for å slå fjorårets resultat på 11 turer da Kenn kontaktet meg, så et arrangement sammen var det ikke vanskelig å bli enige om. Det må nevnes at løpet nok bør deles inn i to klasser, med meg i trimklassen og han i eliteklassen. Men ettersom starten er mye nærmere foten av fjellet i år, håper jeg på ny personlig rekord, sier Nielsen.

Tumlebo barnehage har vært så sporty at de låner bort vannkran og strømuttak slik at det blir enklere å etablere base i startområdet.

Planen er å starte fredag kveld 17. juli og fullføre siste tur neste kveld. Eksakt tidspunkt for starten vil bli annonsert når det virkelig nærmer seg. Duoen inviterer folk til å følge med på en tur eller to i løpet av døgnet, enten det er trim- eller elitetempo som virker mest forlokkende.


Korona satte stopper for deltakelse i skyrace på Madeira, Nord-Italia og Spania. Dermed trener han alternativt i påvente av korona-åpning

Fjell-løperne i vår region er sulteforet på de tradisjonelle fjell-løpene denne sommeren. Nå er det imidlertid håp i hengende snøre for flere løp. Det gleder en av vår regions mest profilerte løpere, nemlig Kenn Løkkegaard.


Samler inn penger til tak i Trollfjorden

Svetten og tårene legges ikke ned kun for egen mestringsfølelses del, de to jobber også mot lokale bedrifter for en innsamling til Vesterålen turlag i tilknytning til Storheia24.

– De har i mange år gjort en stor innsats for at folk skal kunne komme seg ut og nyte naturen, så vi så på det som et godt og relevant formål i forbindelse med løpet opp og ned Storheia, mener Løkkegaard.

Nielsen forklarer at turlaget ble kontaktet for å høre om det har noen prosjekter i Hadsel som trenger litt ekstra drahjelp.

– Det viser seg at den gamle Trollfjordhytta trenger nytt tak. Turlaget mangler omtrent halvparten av pengene som trengs til renoveringen, og det hadde virkelig vært artig om vi kunne hjelpe dem litt på vei mot å nå summen som treng, sier han.