G Travel-kjeden begjært konkurs: – Vet vi ikke blir berørt

Reisebyrået G Travel Norge er begjært konkurs av Scandic-kjeden. På Melbu har kjeden en lokal franchisetager med tre ansatte. De er foreløpig optimister.

Linn Magnussen, daglig leder og eier ved G Travel avdeling Melbu.  Foto: Arkivfoto

– Det er ikke vi som er begjært konkurs, men G Travel Norge, som har hovedkontor i Kristiansand

Eier og daglig leder Linn Magnussen ved G Travel Vesterålen på Melbu
Hadsel

– Vi vet vi ikke blir berørt, sier Linn Magnussen ved G Travel.

Hotellkjeden Scandic, som for tiden bygger nytt hotell ved Kulturfabrikken på Sortland, har et krav på rundt tre millioner kroner inne hos G Travel for overnattinger som er booket, men ikke betalt. Kravet strekker seg over en lengre periode, helt fra 2018 og frem til i dag.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Reiseselskapet har, ifølge deres egen nettside, en rekke små reisebyråer både i Norge, Sverige og ellers i verden.

VOL skrev i den første versjonen av denne saken en tittel som kan ha fremstått lite nyansert, og som kan ha blitt forstått som at G Travel Melbu ville bli slått konkurs. Som en samtale med Linn Magnussen ved G Travel Melbu viser, medfører ikke dette riktighet. Vi beklager feilen.


Fakta om G Travel på Melbu

¤ G Travel Vesterålen er et reisebyrå som tilbyr reiser over hele verden

¤ Reisebyrået har tre ansatte på Melbu. G Travel Norge er et av nordens største reisebyråkjeder, og har 27 kontorer i Norge

¤ G Travel Norge-kjeden har franchiseavtaler både i Norge og i Sverige. G Travel, som også driver stort innen mannskapsreiser for shipping og offshore, har også kontorer i Dubai, Filipinene, Kina, Singapore, USA og i Skottland.

¤ Selskapet har 98 egne ansatte, pluss 130 ansatte tilknyttet franchisebyråene

¤ Siste tilgjengelige regnskap for G Travel Norge AS, det vil si for 2018, viste en omsetning på snaut 120 millioner kroner og et underskudd før skatt på 1,8 millioner kroner

(Kilder: G Travel Norge og Dagens Næringsliv)


– Ikke vi som går konkurs

G Travel sitt kontor på Melbu har per i dag tre ansatte. Eier og daglig leder Linn Magnussen er sparsom i sine uttalelser i saken.

– G Travel Vesterålen er et egeneid aksjeselskap og en franchisetager, så det er ikke vi som er begjært konkurs. For ytterligere kommentarer henviser jeg til G Travel Norge, sier hun i en kort kommentar til VOL.

30 millioner utestående

Problemet sentralt hos G Travel-kjeden er at flyselskapene ikke gjør opp sine mellomværender med reisebyråkjeden. Årsaken til dette er koronakrisen, og at flyselskapene ikke har penger å betale med, og som gjør at G Travel ikke får gjort opp sine fordringer til Scandic-kjeden.

Finansdirektør Snorre Moe i Scandic skriver i en epost til Dagens Næringsliv at «G Travel Norge AS har over en lengre periode misligholdt sine betalingsforpliktelser ovenfor Scandic Hotels AS.

I følge avisen skal det være snakk om rundt 30 millioner som kjeden har utestående hos flyselskapene.

– Tror saken løser seg

Tingretten i Kristiansand skal behandle konkursbegjæringen 9. juli.

Finn Vetle Hansen, eieren av G Travel Norge, sier til DN at årsaken til at selskapet nå er begjært konkurs er at flyselskapene ikke refunderer selskapet det de skylder. Den 8. juli skal skifteretten avgjøre om selskapet blir slått konkurs eller ikke. Han er allikevel optimist.

– Denne saken med Scandic regner vi med å få løst før 9. juli, sier han.