Mann døde etter dykkerulykke

En mann i 60-årene ble onsdag ettermiddag fraktet til UNN i Tromsø etter en dykkerulykke ved Hattnes, sør for Fiskebøl i Hadsel kommune. 19:45 melder UNN at mannen døde.

Hattneset er ved den sorte markøren.  Foto: Skjermdump fra kommunekart

Hadsel

– En utenlandsk mann i 60-åra ble fraktet til UNN med redningshelikopter, men ble dessverre erklært død ved ankomst. Pårørende er varslet, melder sykehuset på Twitter.

Overfor NTB bekreftet Tommy Beck, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, onsdag ettermiddag at mannen som ble sendt til UNN var i 60-årene og fra Finland.

– Han var i følge med flere andre dykkere i vannet, da en av de andre dykkerne så at mannen hadde problemer og fikk ham på land, sier Bech til NTB.

Del av en gruppe med finske turister

Politiet meldte på Twitter 14:10 onsdag ettermiddag om ulykken og at nødetatene var på vei. Da var en person hentet opp fra vannet og situasjonen var uklar. 25 minutter senere var nødetatene fremme på stedet og hadde startet hjerte- og lungeredning.

15:07 fikk VOL opplyst av operasjonsleder Beck at én person var sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Da var status på vedkommende ukjent. Politiet kunne heller ikke si om det var snakk om fritid- eller yrkesdykking.

Lofotposten skriver at finske turister hadde drevet med dykking på stedet, men at noe gikk galt. Ifølge avisen skal dykkerne ha fått personen på land ved egen hjelp, før nødetatene overtok arbeidet da de kom til stedet. VOL fikk bekreftet dette av Terje Olsen, innsatsleder i Vågan brann og redning 15:16.

18:09 kunne ikke politiet si noe til VOL om hva mannens status var. De kunne foreløpig heller ikke si noe om hva som forårsaket ulykken.

– Politiet har tatt en del avhør av folk som var på stedet. Vi er ferdige med å samle inn informasjonen vi trenger. Nå skal vi se gjennom den og vurdere videre etterforskningsskritt, sa Beck.

19:45 onsdag kveld meldte altså UNN i Tromsø at mannen dessverre ble erklært død ved ankomst i Tromsø.

Ifølge NTB har politiet beslaglagt dykkerutstyret til mannen. Det skal undersøkes for å kunne avklare årsaken til ulykken.