Varme toner i det fri, friskt høstvær til tross

Folkehelseuka er en ekstra markering av folkehelsearbeidet og en synliggjøring av de tilbud som eksisterer i kommunen og lokalmiljøet.

Tribunen: Forleden strømmet det igjen musikk ut av den nyrestaurerte musikktribunen på Melbu. Alle foto: Liv Aune 

Hadsel

I den anledning inviterte Hadsels distriktsmusikere til utekonsert. Det ble en flott konsert.

– Dette er den første livekonsert vi har hatt siden 12. mars. Så dette gleder vi oss veldig til, sa messingblåser Stina Sivertsen da hun ønsket velkommen til et forventningsfullt publikum.

Det var et variert program de presenterte. I tillegg til Stina, består distriktsmusikerne i kommunen av Helene Enochsson – fløyte, Külli Treimann Skagen – piano og Synnøve Volden – cello.

– Vil styrke folkehelsa

Musikerne: Helene Enochsson – fløyte, Synnøve Volden – cello, Külli Treimann Skagen – piano og messingblåser Stina Sivertsen. 

Musikerne svarte til forventningene: Selv om det var kaldt både for musikerne og publikum, formidlet musikerne varme som rakk helt ned til de som hørte på. Rammen, med den nydelige nyrestaurerte Tribunen på Melbu var upåklagelig. Både visuelt og lydmessig.

– Det er viktig å vise fram de dyktige distriktsmusikerne vi har i kommunen. Fylket vil jo stadig stramme inn, og da er det viktig å vise fram den jobben de gjør, kunne kultursjef Kari Ann Olsen Lind fortelle.

– Årets folkehelseprogram er preget av koronapandemien – så en del av arrangementene kan følges som webinar og strømmetjenester som er tilgjengelige ut måneden. Dessuten blir det konserter og turer. Biblioteket presenterer bøker om mat og kosthold og inviterer til strikkekafé. Hensikten er jo å styrke folkehelsen for innbyggerne, avslutter Olsen Lind.

– Dette var en flott konsert, mente Eldri Pettersen, en av de fremmøtte, og fortsetter:

– Vi er heldige som har slike dyktige musikere.