Smitte i Vestvågøy knyttes trolig til Hadsel

Lørdag kveld ble det påvist et nytt tilfelle av koronavirus i Vestvågøy som med stor sannsynlighet har tilknytning til utbruddet i Hadsel.
Hadsel

Det skriver Lofotposten.

Eva Muriel Kibsgaard Nordberg, kommuneoverlege i Vestvågøy, sier til avisen at kommunen jobber med smittesporing.

– Smittesporingen pågår, og vi vil komme tilbake til omfang av nærkontakter og tiltak. Dette smittetilfellet har med stor sannsynlighet tilknytning til utbruddet i Hadsel, opplyser kommuneoverlegen til Lofotposten.

Nærkontakter i Vågan

Lørdag kveld opplyste Vågan kommune på sin Facebook-side at kommunen har nærkontakter som er knyttet til positive tilfeller i Hadsel. Det var Lofotposten som omtalte dette først.

– Det er per nå ikke aktuell å endre på tiltaksnivåene i Vågan, men vi har noen nærkontakter i Vågan som er knyttet til positive tilfeller i Hadsel. Det burde gjøre at vi tar en runde med oss selv og hvordan vi opptrer i hverdagen. Kun oppførselen til hver enkelt av oss kan forhindre at vi ved utbrudd her hjemme får mange smittede og nærkontakter, skrev kommunen, som sendte sine tanker til alle som har fått påvist sykdommen.

– Spesielt hos våre naboer og jeg håper alle blir friske igjen og at vi ikke får noen tragedier inn mot høytiden, skrev Vågan kommune.