Meninger

«Film er best på kino»

Film: – Film er best på Kino, slår Jorunn Fjellanger fast og oppfordrer hadselværingene til å se mer film. – Dårlig besøk kan også være redsel for smitte, men smittevernet er godt ivaretatt og man må oppgi både navn og telefonnummer, skriver hun i dette innlegget. Arkivfoto: Vidar Eliassen 

Hadsel

Filmfestivalen i Tromsø har jeg nesten ikke savnet i år, fordi det har vært så mange fine tilbud på kinoen her. Kinoen har vært lite nedstengt. Vi har både vært heldige og imponerte over alle kvalitetsfilmene vi har fått sett.

Besøkstallet har det vært så som så med, noe som i stor grad skyldes manglende markedsføring. Av og til har man måtte lure på om det var «hemmelig visning». Dårlig besøk kan også være redsel for smitte, men smittevernet er godt ivaretatt og man må oppgi både navn og telefonnummer.

Nå har markedsføringa blitt bedre. Jeg sitter med programmet for denne uka og er nok en gang imponert over det gode filmtilbudet. Jeg tror det blir film både onsdag, fredag og søndag.

Ofte forteller filmens tittel nærmest misvisende. Filmen Sound of Metal trodde jeg var en tøff film for ungdommen. men den handlet om en trommeslager som mistet hørselen.

Filmen Blackbird handler ikke om svarttrosten, men ei kvinne som på grunn av sykdommen ALS ønsker å avslutte livet sitt.

Filmen Gunda handler om ei spesiell dame, nemlig en gris. Det er en norsk dokumentarfilm som har fått strålende kritikk og var til og med i bildet til å bli Oscar-nominert!


Skal man få folk til å gå på kino, må de vite både når filmen går og hva den handler om. Vi trenger mer omtale av filmene. Traileren gir bare et lite glimt. Dessuten er det noen av oss eldre som ikke er så flinke på nettet. Hvem kan påta seg å omtale filmene? Det må vel være noen i avisene som er filminteresserte. Litt kulturjournalistikk her ville vel også være et løft for avisene. Skjerp dere!

På kinoens hjemmeside kan man finne ut når det er film. Facebook er rotete og bør hele tida oppjusteres. Plakater er det dessuten mange som savner.

Hadsel kommune/kulturkalender ville også være en naturlig plass for «annonsering» av filmene. Omtale hører vel også under kulturavdelinga.

Jungeltelegraf kan vi andre være. Kontakte folk å si at nå går det en god film.

På Hurtigrutens Hus har det i disse krevende koronatider vært filmer, kulturfredag, teater og konserter. Det er imponerende hva de ansatte får til. Stor takk for innsatsen – også til frivillige som har stilt.

Flere fine arrangement venter. Begrepet bolyst innebærer også kulturtilbud. Film er best på kino.

Vel møtt!