Forbereder åpningen av Hurtigrutemuseet: – Nå er tankene gjort om til virkelighet

Innenfor dørene på det nasjonale Hurtigrutemuseet på Stokmarknes rennes man ikke ned av nysgjerrige gjester.

Fornøyd: – Vi er så imponert, både over bygningen, innemiljø, utsikten gjennom den store glassveggen, og strandpromenaden på sjøsiden, sier en smilende og tilfreds Lina Vibe, prosjektleder for Nye Hurtigrutemuseet og enhetsleder for Hurtigrutemuseet.  Foto: Per-Eivind Knudsen.

Hadsel

Denne sommeren er det heller andre ting som foregår: Museet skal flytte, til det elegante bygget få meter unna. Hurtigrutepassasjerer, landeveisfarende turister og lokale gjester finner bare låste dører. Men slik er det, bygges det nytt hjem, må det også brukes tid, uten gjester, til flytting. Nå er det administrasjonen som legger premissene for åpningen i nybygget.