Fem nye smittetilfeller i Hadsel mandag

I løpet av dagen er det påvist koronasmitte hos fem personer, alle gjennom hurtigtest.
Hadsel

Dette melder Hadsel kommune i en pressemelding. Tre av de smittede er i familie med en person som testet positivt for noen dager siden. En av personene var på Galleri Uver på Teigan fredag.

– Det er mer uklart hvor den siste personen kan ha fått smitten, men vedkommende hadde blant annet vært innom Biltema på Sortland i forrige uke, heter det i pressemeldingen.

Det er gjennomført smittesporing for samtlige og alle nærkontakter er informert. Nå ber kommunen, med bakgrunn i smittesporingen, alle som var på ferga Melbu-Fiskebøl kl. 14.00 tirsdag 20. juli, eller Fiskebøl-Melbu kl. 19.30 samme dag, bes om å være ekstra oppmerksomme på sykdomstegn.

– Det samme gjelder folk som var innom Corner Sport eller Coop Extra på Stokmarknes lørdag formiddag. Om du var på nevnte plasser, er det bare dem med symptomer som bes kontakte koronatelefonen for å avtale testing. Dette av kapasitetshensyn, står det å lese i pressmeldingen.

Likevel er det fremdeles lav terskel for å teste alle innbyggere med milde symptomer, også dem som er fullvaksinerte. Koronatelefonen har åpent 08.30-11.00 og 13.00-14.30 tirsdag. Testing vil inntil videre fremdeles foregå på Melbu.

Testet nesten 100

I løpet av mandagen ble 96 personer testet, og med fem positive hurtigtester er det totale antall smittede i Hadsel siden onsdag oppe i 13. Samtlige 50 tester tatt søndag ble endelig bekreftet negative mandag.

Den pågående smittesituasjonen, med daglig storskala testing og kontinuerlig oppfølging av smittede, innebærer at kommunen har redusert kapasitet ved legekontoret resten av inneværende uke.

– Vi anmoder derfor folk, så langt det er mulig, til å vente til neste uke (uke 31) med rutineblodprøver og drop-in-besøk ved legekontoret, står det å lese i pressemeldingen.