Helseleder: Mener det ikke er noe problem at man får forskjellige vaksiner på trinn en og to

Flere hadselværinger har fått forskjellige vaksiner på trinn en og to i vaksineringen. - Dette skal gi en bra vaksinedekning, sier Hans Arne Jenssen i Hadsel kommune.

Greit med kombinasjon: Hans Arne Jenssen, enhetsleder for legevakten, legekontoret og sykehjemmet i Hadsel, forteller at det er flere som har fått en kombinasjon av forskjellige vaksiner. - Blant annet fordi vi hadde flere som fikk Astrazeneca som første dose, som nå har fått Pfizer som andre dose, sier han.  Foto: Øyvind Aukrust

Hadsel

Hans Arne Jenssen, leder av Hadsel kommunes helseavdeling, mener en kombinasjon av forskjellige covid-vaksiner kan bety bedre effekt og sier ser dermed enig i direktøren for avdelingen for immunologi og vaksiner ved WHO (Verdens Helseorganisasjon). Ifølge VG i slutten av juni sa Kate O´Brien på en pressekonferanse at det finnes teoretisk grunnlag for at noen av kombinasjonen kan gi bedre immunrespons enn å ta samme vaksine to ganger.