Han er kåret til Årets Nordlandsdoktor

Kommunelege i Hadsel, Ingebjørn Bleidvin, er tildelt prisen av styret i Nordland Legeforening.

Kommunelege i Hadsel, Ingebjørn Bleidvin.  Foto: arkiv

Hadsel


Dette står å lese i en pressemelding. I begrunnelsen for tildelingen, står det blant annet å lese at Bleidvin har stått i front sammen med kommuneoverleger i hele landet under pandemien.

– Da kommunen hans trengte et bedre smittesporingsverktøy, utviklet han og noen IT-kompiser en programvare for smittesporing som nå er tatt i bruk av 200 norske kommuner, heter det blant annet i begrunnelsen.

Bleidvins ferdigheter som skribent, og særlig hans virke som fast skribent i Bergens Tidende, blir trukket frem.

– Her har han tatt opp viktige helsepolitiske og etiske spørsmål, og er en viktig og uredd stemme for samfunnsmedisinen, allmennmedisinen og pasientene, kan man lese i begrunnelsen.

Den profilerte kommunelegen har også mottatt heder tidligere i år, da han fikk Sjur Holsens minnepris. Juryen begrunnet blant annet dette med at Bleidvins kronikker er folkeopplysning av stor verdi og høy klasse.

– Under pandemien har han delt sine erfaringer fra legekontoret og kommunen sin med offentligheten. Han våger å ta standpunkt, men gir også uttrykk for tvil i møte med etiske dilemmaer, het det blant annet i juryens begrunnelse.