Stokmarknes Musikkforening hyller Jahn Teigen på Hurtigruten Hus:

– Det lengste prosjektet vi har hatt

Stokmarknes musikkforening har ventet måned etter måned for å spille «Mil etter mil». Lørdag blir det endelig showstart for å hylle Jahn Teigen.

Solist: – Jeg er blodfan av Teigen, og som vokalist har han lagt lista høyt, sier solist Lasse Uppmann om medvirkningen i Jahn Teigen-hyllesten sammen med Stokmarknes Musikkforening.   Foto: Per Eivind Knudsen

Hadsel

Den 16. oktober, om 12 dager da VA er på besøk, går teppet endelig opp for festforestillingen hvor Jahn Teigens musikalske liv og historie skal hylles. Det har vært langt å gå.

– Det skulle være en høstkonsert, så en nyttårskonsert, så en vårkonsert. Dette er det lengste prosjektet vi noensinne har hatt, sier Stine Sivertsen.

Lang prosess: – Det har vært slitsom å begynne øvinger igjen, men vi håper publikum er sugne på en stor lokal konsert, sier dirigent Stine Sivertsen.  Foto: Per Eivind Knudsen

Store sko å fylle

Lasse Uppman er en av flere solister som skal hedre en av Norges beste vokalister gjennom tidene. Nærmest uavhengig av sjanger. I konsertene er det lagt vekt på solokarrieren, som likevel gir musikkforeningen og sangerne masse å jobbe med. Og det er ikke uten ærefrykt Uppman stiller seg bak mikrofonen.

– Lista får ikke blitt lagt stort høyere. Det er jo nesten Genesis, sier han om vokalisten Jahn Teigen, som i sin tid ble forespurt om å bli med i det legendariske progrock-bandet.

– Men jeg har vært blodfan av Teigen hele livet, og selv om det var vanskelig å si ja, hadde jeg angret resten av livet hvis jeg sa nei, sier Uppman.

Om han stiller i det musikalske svaret på Darth Vader-rustningen, nemlig skjelettdrakta, håper han lar seg gjøre.

– Er det en slik drakt, skal den på denne kroppen, sier han tydelig.

Trøkk: Mona Løveng, Rebecca Thuv Jenssen, Veronica Tørfoss og Sigird Moe trøkker til på «Optimist». En følelse de har måtte holde på etter flere utsettelser gjennom pandemien.  Foto: Per Eivind Knudsen

Slitsomme øvinger

Ifølge Sivertsen har det vært tungt å gjennomføre øvingene gang på gang, i påvente av en konsert som har blitt utsatt igjen og igjen.

– Lufta går ut av ballongen og vi må øve det inn igjen, sier hun, men gjør det samtidig klart at det er en særdeles spilleklar gjeng som stiller på scenen 16. oktober.

– Vi er vel den første lokale utøveren som har en større konsert etter at samfunnet åpnet igjen, så vi håper virkelig at publikum er sugne på å være med, sier hun.

Backing: Kulli Treimann Skagen på tangenter, Dario Raiti på gitar og Øystein Ingvaldsen på bass fyller ut lydbildet.  Foto: Per Eivind Knudsen

Godkjent av hovedpersonen

Programmet består som nevnt av et utvalg fra solokarrieren til Teigen. Godkjent av ham selv, til en konsert før han gikk bort.

– Alle har respekt for Jahn Teigen, og det er stort å kunne hylle ham, med et program han godkjente, sier hun.

Og hva betyr adjø?

– Det blir en fest, lover Uppman.