Bibliotek i Hurtigrutens Hus:

Slik vil administrasjonen ha det nye biblioteket

– Sist det ble investert i bibliotek i Hadsel kommune var i 1978. Nå har vi muligheten til å samle all kulturen i et eget kulturhus, sier kultursjef i Hadsel, Kari Ann Olsen Lind om bibliotekplanene, hvor blant annet kinokiosken må vike til fordel for bøker og debattscene.

Fremadrettet: Skissene av det nye biblioteket på Hurtigrutens Hus viser at det tas i bruk alt som er av ledige - og ikke ledige - arealer. Blant annet flyttes kinokiosken, og i foajeen blir det nytt servicetorg for kommunen.  Foto: Aina Vestengen, Eurobib

Hadsel

Ifølge presentasjonen som er lagt frem for blant andre ansatte i Hurtigrutens Hus er tanken å bruke arealene som er igjen etter Hurtigrutemuseet, i tillegg til arealene som i dag disponeres som kontorer for de ansatte, kiosk og foaje. Det vil gi et mulighetsareal på 682 kvadratmeter til et moderne bibliotek.