Elsker servicenæringen

- Det er mye triveligere å være på jobb blant folk, enn å sitte hjemme, smiler Solveig Bergvik (69).
Hadsel

Solveig Bergvik er en av de mange Bergvikene som er å se i Rema-uniform på Stokmarknes. Hun er moren til Tommy Bergvik som er remakjøpmann, og bestemoren til Robin Bergvik som skal ta over familiebedriften. I tillegg jobber Solveig svigerdatter, Lisbeth i butikken. Alle Tommy og Lisbeths sønner har også vært innom familiebedriften i tur og orden. Men Solveig har ikke alltid jobbet på Rema.

Les mer: Heller lærer enn pensjonist

Les mer: Hadselværingene blir værende i jobb

Variert

- Vi bodde i Drammen i mange år, men kom tilbake i 1970. Da fikk jeg jobb på ”Fileten” på Melbu, forteller Solveig.

Solveig har vært innom mange jobber, og etter at hun sluttet på Melbu Fiskeindustri, fikk hun jobb på trevarefabrikken på Børøya, og da de gikk konkurs fikk hun jobb på ”Fiskeriautomatikk” der hun produserte juksahjul. Så fikk hun jobb på ”Step in”, kafeen som i senere tid er kjent som ”Markedskafeen”.

- Jeg var medeier og drev kafeen sammen med Håkon Pedersen. Da han gav seg tok jeg over, og slik ble det ”Markedskafeen”, forklarer Solveig.

Hun drev Markedskafeen i 16 år, før hun måtte legge ned.

Sønn som sjef

For 11 år siden begynte hun å jobbe på Rema. Året før hadde sønnen tatt over driften, og det var en naturlig plass å søke til når hun plutselig stod uten jobb.

- Jeg trives så godt her, og det er så fint å få være sammen med så mange flotte mennesker, smiler Solveig.

Hun bedyrer at sønnen er en flink sjef som skiller tydelig mellom jobb og privat.

- Han er så snill og grei – det har han alltid vært, sier Solveig lurt.

Krevende

Solveig har på sett og vis holde seg innenfor servicebransjen hele sitt yrkesliv, og har gjort seg noen tanker om hva som har forandret seg siden hun begynte.

- Jeg synes det er mer krevende nå enn før å jobbe i butikk, fordi kundene stiller større krav til oss. Kundene er mer produktbevisste, og de vil ha svar på ulike spørsmål knyttet opp mot det de skal kjøpe. Det gjør at vi trenger større kunnskap om det vi selger og veien fra produsent til butikk, sier Solveig.

Fortsetter

Solveig er en sprek dame, men sliter med en vond hofte. Hun må huske medisinen sin til riktig tid. Da er som regel smertene til å tåle. Hun liker seg godt på Rema, og finner mye glede i arbeidshverdagen med både familie, gode kolleger og kunder rundt seg.

- Bedre enn å sitte hjemme, i følge damen selv.

- Hvor lenge skal du fortsette?

- Tja.. Jeg har jo to søstre som jobbet til de var over 70 år, så jeg kan ikke være dårligere enn de, ler hun.