Skjerpet skjenke-straff
etter Plumbo-konserten

Brando på Melbu får en ukes alko-nekt etter konsertfyll.

Fra Plumbo-konserten i sommer.  

Hadsel

En skjenkekontroll under Plumbo-konserten i Vesterålshallen på Melbu i sommer, avdekket avvik: Securitas registrert ett tilfelle av det de mener var overstadig beruselse, og flere tilfeller av at folk tok med seg drikke både inn og ut av lokalet, noe som ikke er lov.

- Kontrollør observerte ved flere anledninger i løpet av kvelden at gjester gikk inn og ut med alkoholholdig drikke åpenlyst uten at vaktene reagerte på det, heter det blant annet i rapporten, som torsdag ble lagt fram for formannskapet i Hadsel.

Brando, som hadde ansvaret for arrangementet, har kommet med sitt svar. I tilfellet med overstadighet påpeker de at vedkommende var med venner, ikke var til sjenanse for andre gjester og ikke nøt alkohol i lokalet.

Betjeninga hadde vedkommende under oppsyn. Når det gjelder alkohol ut og inn av lokalet, forklarer Brando at de forsøkte å forhindre dette, men at det dessverre sviktet i noen tilfeller.

Rådmannen foreslo å inndra skjenkebevillinga en dag, men dette synes ikke politikerne er strengt nok.

- Vi vil at det skal være lett å få skjenkebevilling - og lett å miste, sa Camilla Skog Rodal (Frp) og foreslo straff på ei uke.

SV foreslo to uker med skjenkestopp men det ble flertallets forslag om ei uke uten skjenkebevilling som ble vedtatt.