Allerede 20 minutter før den første av to forestillinger med Zöllners Eft. skulle begynne var det fullt hus i andre etasje på Rødbrygga.

Latteren lå som et teppe over lokalet da Zöllners Eft.entret scenen fredags kveld. I den første forestillingen av to, den andrelørdag kveld, fikk publikum det de hadde kommet for, og vel så det.

Latterfullt

Det var et voksent publikum som hadde tatt veien tilRødbrygga på Stokmarknes, og det både hørtes og så ut som at de likte det defikk servert.

Zöllners Eft. er et velkjent felleskap av gjøglere,musikere og poeter i Vesterålen, og de serverte i sitt 29. år enakteren Endråppe i havet.

I løpet av den halvannen time lange enakteren fikk viblant mye annet stifte bekjentskap med vineksperten Hartviksen, spilt av GjermundAndreassen, som de fleste har sett tidligere som jaktentusiast.

Skråblikk

Med godt skuespill og gode tekster, i samsvar med godmusikk, fikk publikum noe som må kunne kalles en totalpakke. Spesielt noen avtekstene sto veldig sterkt i lys av dagens debatt om leting etter olje iLofoten og Vesterålen.

- Tekstene var også veldig sentrale da vi haddeforestilling sist tema var oppe rundt oljeleting utenfor Lofoten. Vi syntes detgikk veldig bra til å være en premiere, fortalte Birger Rognerud etter atforestillingen var ferdig.

Les mer i tirsdagens Vesteraalens Avis.