Flott brupassering

Masse folk og topp stemning da racet feide gjennom Sortland.
Hadsel

Fra Holdøya ble det rapportert om stormende jubel da feltet med sykkeleliten passerte de rundt 200 fremmøtte fra Myrland/ Strønstad/ Fiskebøl/ Falkfjordområdet, samt andre steder i Hadsel. Mange av dem ankom med båt.

- Det var veldig fin stemning, og et flott arrangement som har vart i et par timer før feltet kom forbi med vafler, kaffe, grillmat og det hele. og musikk og historiefortelling, sier Sture Jacobsen fra Sortland på telefon til VOL.

Redningsskøyta fulgte etter sykkelfeltet innover fjorden, mens MS Strønstad går bort til Norlense for å ta opp en del folk som skal være med over til Stokmarknes for å følge målgangen der i ettermiddag.

Innover Lofast har det vært mange flotte opplevelser, og mens rapportene om ankomst strømmet inn, forberedte blåbyen seg på å ta imot feltet som ankom ved 16-tida. Kystvakta lå på sundet med vannkanoner, folk tatt oppstilling på brua, flaggborger var på plass - alt for å sette en flott ramme rundt arrangementet.

Etter passering av Sortlandsbrua går ferden ut mot Frøskeland, deretter over Holmstaddalen, før Sortland sentrum ble passert med behørig oppmøte langs ruta.