Foto: Klipp fra søknadsvideoen

Etter at medieelevene Pia Elise Solvik Dahl og Vilde Bratland Erikstad ved Hadsel vgs, avdeling Stokmarknes, la ut sin kreative videosøknad til NRK har det blitt mye oppmerksomhet på jentene, både i lokale og nasjonale medier.

Les også: - Får vi være hos dere?

På to dager har videoen blitt sett nesten 15 000 ganger på youtube, og jentene har fått svar i et åpent brev på NRK Beta fra kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen selv, som ønsker Hadsel-jentene hjertelig velkommen til NRK. Han beklager samtidig om jentene i første runde oppfattet statskanalen som avvisende.

I dag har det gått i ett for jentene, som har blitt intervjuet i både aviser og radio. Både Radio Bø og NRK har vært på tråden, og Pia og Vilde har blitt intervjuet på NRK P1 to ganger, den ene gangen sammen med kringkastingssjefen. Fagbladet Journalisten har også kastet seg på saken, og har skrevet om den kreative jobbsøknaden.

Les også: - Hjertelig velkommen

Skryt fra mange hold

Medielærer ved Hadsel vgs, Kolbjørn Hoseth Larssen synes det er artig at jentene har fått så mye oppmerksomhet rundt videosøknaden.

- Vi synes det er både morsomt og interessant at de når frem med sine filmer. Det viser at om man har pågangsmot og jobber godt, så kommer resultatene, sier han.

Gratulasjoner til jentene kommer også fra politisk hold.

- For en fantastisk jobbsøknad! Gratulerer med praksisplass, skriver fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen (H) på Nordland fylkeskommunes nettsider. - En slik kreativitet blir man stolt av. Dette er ungdommer som vil noe, det er helt tydelig.

- Smeltet en kringkastingssjefs hjerte

- Vi synes at det er kjempeartig med all oppmerksomheten som vi har fått, og vi har virkelig fått sett hvor fort noe sånt kan spre seg. Dette hadde vi ikke forestilt oss i det hele tatt, sier Pia Elise.

På ettermiddagssendinga på P1 fikk jentene snakke med kringkastingssjefen for første gang.

- Han var veldig positiv, og sa at vi hadde smeltet hans hjerte. Han sa og at vi skulle få komme på kontoret hans når vi kommer til Oslo, forteller hun.