Satser på rekorder

- Det er klart vi gjentar suksessen Hallartinden Max, sier bakkeløpgeneral Even Hanssen.
Hadsel

Even Hanssen arrangerte Vesterålens første motbakkeløp Hallartinden Max tidlig på sommeren i fjor. Han og mange andre lot seg imponere av mer enn 150 deltakere på nyvinningen.

- Flere enn 200

Til sammen var det godt over 200 som tok turen til fjells i fjor, og målet er at det i år skal bli enda flere. - Det å bestige et fjell, enten som en tur med familien, eller for å være den som passerer mållinja aller først, det er noe veldig mange liker. Jeg og de andre som arrangerer dette løpet har fått veldig mange positive tilbakemeldinger i etterkant av fjorårets arrangement.

Aldri tvil

Derfor var det selvsagt aldri noen tvil om at vi måtte gjenta, smiler Even Hanssen. - Vi har ingen ambisjoner om å gjøre ting veldig annerledes. Det fungerte fint i fjor, og dermed satser vi på å rendyrke stilen. Selvsagt hadde det vært artig dersom enda flere toppløpere finner veien til fjellet. I fjor var det August Norden fra Alsvåg og Julie Karlsen som vant herre- og dameklassen. August løp på knallsterke 25.41, mens Julie kom i mål på 29.00. Løypa er ikke lenger enn 3,4 kilometer, men stigningen er bratt fra nærmere havnivå til 530 meter. På toppen venter imidlertid en utsikt som knapt blir bedre. Even ber både idretts- og turfolket merke av datoen i kalenderen: 14.juni.