Det er Jangaard Export AS som eier fiskemottaket som ligger i østre del av Andenes havn.

Andøy kommune skal sørge for utdyping av havna utenfor Sjøanlegget til åtte meters dybde. Det gjorde at Jangaard valgte å satse.

– Det er det vi trenger for å laste fisken rett fra anlegget vårt, og da ligger forholdene til rette for kommende satsing på Andenes, sa Gunnar Haagensen til Andøyposten i august i fjor.

Sjøanlegget består av to forskjellige bygg som er bygd sammen. Rivningen av det første bygget starter etter påske når årets torskesesong er over.

To faser

– Renoveringen er inndelt i to faser. Først river vi det som tidligere var Samhold. Bygget er upraktisk for oss siden det er i to etasjer. Det er der vi sløyer fisk og produserer saltfisk. Dette skal erstattes av et hallbygg, sa Haagensen da han besøkte Andenes i fjor høst.

I 2018 skal det som tidligere var E. Kristoffersenbruket rives og erstattes med et hallbygg.

– Takhøyde

– Den lave takhøyden er ødeleggende for oss. Det er derfor vi ønsker å rive bygget som i dag er upraktisk inndelt med to etasjer. Vi planlegger å bygge haller i stedet, sa Haagensen.

Totalt skal renoveringen koste 30 millioner kroner.

– Det vi bygger blir mye større enn det vi har i dag. Vi skal rive den eldste delen og den delen som binder de de to byggene sammen. I tillegg skal vi bruke en del av området foran dagens bygg, sier Haagensen til VOL.

AF Gruppen

Det er AF Decom som har fått oppdraget med å rive Sjøanlegget med Østbø AS som ansvarlig for prosjektering.

– Vi ser nå på anbudene for nybygget, sier Haagensen.