Da jeg rullet fram grillen for å lage ukas matspalte, var det fem varmegrader på balkongen, sur balsfjordvind og regn i kastene.

Likevel ble det en svært sommerlig middag. Det er nemlig ingenting som bringer fram følelsen av sol, sommer og slaraffenliv mer enn grillmat.

Denne uka skal vi grille «rullet og flatbanket» kjøtt, såkalte involtine. Involtine er svært populært i Italia – der jeg har hentet oppskriften fra. Fyllet i kjøttrulettene kan være alt fra enkel skinke og ost til forskjellige forseggjorte rører med grønnsaker, krydderurter og forskjellige oljer. Jeg lager et meget enkelt fyll som samtidig gir god smak og en crunchy konsistens – hakket rødløk og grønnmuggost.

Ruletter med ost og løk

  • 200 g svinefilet per person

  • 200 g grønnmuggost

  • 200 g finhakket rødløk

  • Salt, pepper, olivenolje

Del svinefileten i stykker på cirka 100 gram. Dekk en skjærefjøl med plastfilm, legg stykkene med snittsiden ned på filmen, og dekk med ytterligere et lag av plastfilm. Bruk en brødkjevle eller en kjøttklubbe til å banke kjøttstykkene helt flate – skivene skal være fem-seks millimeter tykke. Pensle hver side med olivenolje, strø over salt og pepper.

Finhakk rødløk og mos osten med en gaffel. Bland sammen til en kremete masse – om den blir for tørr kan du eventuelt blande inn litt olje eller kremost.

Legg et par spiseskjeer fyll i en streng nederst på hver kjøttskive og rull hardt sammen til en rulle. Pass på slik at det ikke stikker ut fyll på kantene.

Stikk et par tannpirkere gjennom skjøtene slik at rullen holder sammen. Legg kjøttrulettene på varm rist og grill dem til de er gjennomstekte.

Grillede grønnsaker

  • Aubergine

  • Squash

  • Tomater

  • Spisspaprika

  • Salt og pepper

  • 1 dl olivenolje

  • 1 stor kvast fersk rosmarin

Skjær aubergine i skiver og strø over litt salt. Vent til saltet har trukket ut litt av det bitre vannet og tørk dette vekk.

Del squash på langs og fjern frøene i midten. Del tomatene i to.

Bland salt og pepper i oljen, og bruk rosmarinskvasten til å pensle alle grønnsakene godt med olje før og mens du griller.

Vel bekomme!