– Årets resultat er litt mindre enn i fjor, men ligger jevnt på det vi har samlet inn årene før det. Men vi er strålende fornøyd med resultatet, sier innsamlingsleder Jan Eirik Olsen i AIL.

Takker bøssebærerne

Han forteller at det totalt var 44 stykker ute og gikk med bøsser i år.

LES OGSÅ: Doblet fjorårets resultat

– På grunn av at den ene samarbeidspartneren vår trakk seg like før aksjonen, så fikk vi dessverre ikke dekket hele kommunen i år. I den sammenheng vil jeg rette en stor tak til Åse idrettslag og Andøygutten som kastet seg rundt og stilte opp på kort varsel. Også Andøyrussen fortjener en stor takk for sin innsats, sier Olsen, som allerede tenker på neste års innsamlingsaksjon.

– Da satser vi på å samle inn enda mer penger til denne viktige saken, sier han.

Genforskning

Pengene fra årets aksjon skal gå til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling. Det trengs mer kunnskap om genfeilene som fører til kreft, slik at man kan gi riktig behandling til riktig person. Dagens kreftbehandling tar utgangspunkt i hvor i kroppen svulsten er. I fremtiden vil genene i svulsten være bestemmende for hvilken behandling som gis.

– Kreft rammer hvert menneske forskjellig – da kan ikke alle behandles likt, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen i en pressemelding.