Han er engasjert av Lofoten kulturhus som profilkunstner for sesongen 2015/2016 og ønsket sterkt å få dirigere øyrikets symfoniorkester. Til konserten har han med seg to internasjonale toppsolister på fiolin og cello. Dette opplyser LVO i ei pressemelding.

Les også: Fant løsning for kultursamarbeidet

Hvem er han?

Sundquist er født i Tromsø og regnes blant de fremste kontrabassistene internasjonalt. Han studerte i Wien før han tiltrådte stillingen som solobassist i Bergen Filharmoniske Orkester. I 1993 flyttet han hjem til Nord-Norge der han administrerer sin virksomhet fra Harstad.

Les også: Briljerte i Myre kirke

Toppsolister

Solistene på konserten er fiolinisten Gregory Ahss fra Russland og cellisten Konstantin Pfiz fra Tyskland. Ahss har vært solist og gjestekonsertmester i en rekke orkestre i Europa. Pfiz har også en internasjonal karriere og er for tiden første solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester.

Produsent

Fiolinisten Maria Eikefet er engasjert av LVO som produsent til konsertprosjektet. Hun er spillende, daglig leder for Ensemble Allegria som bl.a. er nominert til årets Spellemannspris. Maria har også vært distriktsmusiker i Sortland og spiller i LVO.