Det sier Hadsel Arbeiderpartiet i en pressemelding.

Hakk i hæl bak Bentzen kommer Åge Rusten.

– Både Margareth Bentzen og Åge Rusten har snart fullført to perioder i kommunestyret. Margareth har den siste perioden vært leder av helse- og omsorgsutvalget, og vært varamedlem til formannskapet. Åge har vært fast i formannskapet og fungert som varaordfører den siste perioden. De er begge erfarne politikere i Hadsel, og har solid fartstid i Hadsel Arbeiderparti, melder partiet i meldingen.

– Ikke samvittighet til å trekke meg

Bentzen sier til VOL at hun først og fremst er ydmyk overfor nominasjonskomiteen som vil ha henne på førsteplass foran årets valg.

– Planen var å trekke meg ut, men jeg føler også på et ansvar. Det er et kjempeproblem å få kvinner til å stille, og når det er som det er hadde jeg ikke samvittighet til å trekke meg. Så håper jeg det også kan engasjere andre kvinner til å bli med i lokalpolitikken, sier Bentzen om valget om å si ja.

Mye arbeid og oppmerksomhet

Hun utdyper å si at det har blitt bedre når det gjelder å tilrettelegge politiske møter slik at småbarnsforeldre, av begge kjønn, kan delta i demokratiet. Samtidig er det ikke å stikke under en stol at det er mye arbeid, og så som så med vennlige tilbakemeldinger fra innbyggerne.

Kombinasjonen kan være en flaskehals for rekrutteringen til politikken.

– Det første er at det er mye gratisarbeid, som ikke gjøres enklere av sosiale medier. Det kan være et fryktelig kjør mot deg som person, og hvis du har barn og familie rundt deg, kan de bli negativt påvirket av det, kommenterer hun.