Farevarselet er satt til gult nivå og lørdag og søndag ventes lokalt snøfokk over 200 meter på grunn av snøvær og kraftig vind fra sørøst dreiende sørvest.

Under 200 meter vil nedbøren komme som regn og sludd, skriver meteorologene til yr.no på Twitter. Farevarselet gjelder for hele Nordland fylke.

I forbindelse med farevarselet er anbefalingen at det beregnes ekstra tid til transport og kjøring.

– Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger 175.no. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

På grunn av snøfokket er det ventet redusert sikt og at den kan være lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet snø som pakker seg i veibanen. Kolonnekjøring kan bli innført og/eller veier kan bli stengte på kort varsel.

-For snøfokkvarselet som begynner i morgen midt på dagen, er snøgrensa på omkring 200 meter, så det vil være ganske stor forskjell fra om man er helt nede på havnivå eller høyere opp, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane.

Hun tilføyer at det nok vil gi utforende kjøreforhold uansett.

– Akkurat snøfokket vil nok være verst i morgen, sier meteorologen, som i løpet av dagen har sendt ut en hel rekke farevarsler.

Det er mye farevarsel som er ute. Kulingvarsel langs kysten er mest aktuelt for de som skal ut i båt, men det er mye forkjellig. Med unntak av Østlandet er det ganske belasta over hele landet, sier hun.

NVE har sendt ut farevarsel for snøkredfaren, som for Vesterålen sin del er på gult nivå, altså moderat snøskredfare.

Tidsperiode farevarselet for snøfokk gjelder fra er:

Lørdag 31. desember kl. 13:00 - faren øker

Søndag 1. januar kl. 10:00 - faren over